Panouri cu mesaje ecologice pentru copii în Parcul Sub Arini

Copiii sunt învățați să păstreze curățenia prin mesaje afișate pe panouri în cel mai mare parc din municipiul Sibiu, Parcul Sub Arini, unde, peste 60 de copii și părinții lor au adunat toate gunoaiele, sâmbătă, în timpul unei acțiuni organizate de către asociația ”Joaca de-a ecologia’.

Scopul inițiativei este de a igieniza parcul, de a-i învăța pe cei mici să respecte natura și de a încuraja folosirea coșurilor de gunoi. Evenimentul s-a bucurat de prezența actriței Ofelia Popii și a familiei acesteia.

”Mă bucur că de la o ediție la alta crește numărul participanților. Întâlnim atât familii care au participat la ediții precedente, cât și oameni noi. Este încurajator că cei mici primesc cu entuziasm acțiunile noastre. Sper ca și cei din jur, care au văzut că strângem gunoaiele alături de copii, să fi înțeles mesajul nostru, iar anul viitor revenim cu o nouă ediție”, a menționat președintele asociației ”Joaca de-a ecologia”, Raluca Faloba, citată de Agerpres.

Pentru a trage un semnal de alarmă publicului larg cu privire la tematica aruncării gunoaielor pe jos, asociația a instalat în parc panouri de mari dimensiuni care prezintă povestea cărții ”Prietenii naturii”, al cărei personaj principal, un băiețel pe nume Tudor, este răsplătit de către pădure și animalele ei cu elemente din natură cu puteri magice pentru că își ajută părinții să ecologizeze parcul central din orașul său.

Mai mult, afișe cu mesaje care încurajează folosirea coșurilor de gunoi și care prezintă timpul de degradare pentru diverse gunoaie frecvent întâlnite în parc au fost prinse de copaci de către voluntarii ”Joaca de-a ecologia”.

„Am fost oarecum surprinsă cât gunoi se poate strânge dintr-un parc, gunoi care nu se vede neapărat pe aleile principale. În unele puncte mai dosite în parc, de exemplu, se vedea clar că au stat grupuri de oameni, tineri cel mai probabil, care au fumat, au mâncat semințe și au băut zeci de doze de bere și au lăsat în urma lor acest gunoi. Pur și simplu parcă nu-i făceai față în a-l strânge”, a spus Ramona Nica, care a participat la acțiune alături de fetița ei și de soț.

Participanții au avut la dispoziție mănuși și saci de plastic, dar și loțiuni naturale anti-insecte.

Asociația ”Joaca de-a ecologia” a fost înființată la Sibiu și urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin inițiative variate.

„Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini” este una dintre ele și stă la baza cărții „Prietenii naturii”, lansate în primăvara acestui an.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*