Panouri de graffiti în parcurile sibiene, pentru tinerii creativi

Primăria Sibiu a amplasat două panouri pentru graffiti în Parcul Tineretului și urmează să instaleze încă unul în Parcul Sub Arini.

„Parcurile sibiene vor prinde tot mai multă viață, pe de o parte prin proiectele de modernizare și revigorare pe care le-am derulat și le planificăm în continuare, iar pe de altă parte prin astfel de dotări care încurajează tinerii să vină în parcuri, în aer liber, pentru a-și exprima creativitatea. În egală măsură, sper ca tinerii care au desenat până acum zidurile și imobilele istorice sau alte spații publice, să găsească în aceste panouri o “pânză” mai potrivită. În funcție de cât sunt de folosite și apreciate, vom instala acest tip de dotări și în alte zone”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Primăria Sibiu a cumpărat patru astfel de panouri, fiecare cu două fețe pe care se poate desena. Structurile sunt alcătuite din cadre metalice, iar fețele panourilor cu dimensiunea de 3 x 2 m sunt confecționate din PVC, având o suprafață uniformă, cu absorbție redusă de apă și rezistență la acțiunea substanțelor chimice.

 

Două dintre panouri au fost deja montate în Parcul Tineretului lângă terenul de baschet, iar un al treilea va fi montat în Parcul Sub Arini, în zona verde de sub podul principal. Al patrulea va fi montat în primăvara anului viitor, într-o locație pe care o vom face publică.

Odată cu venirea iernii, panourile vor fi demontate și depozitate, urmând să fie reinstalate în primăvara anului viitor. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*