Parcări pentru sănii. Consilier PSD: „Sibienii plătesc mai mult pentru nimic!”

Majorarea tarifelor pentru parcare nu se justifică, în condițiile în care municipalitatea sibiană nici măcar nu se îngrijeşte ca parcările să fie curăţate de zăpadă, susține Organizaţia Municipală PSD Sibiu.

Conducerea Organizaţiei Municipale PSD Sibiu critică, într-un comunicat, faptul că parcările publice, pentru care „sibienii plătesc taxe majorate substanţial”, nu sunt curăţate de zăpadă. “Cei șase consilieri locali ai PSD au votat, în şedinţa de Consiliu Local din data de 27 septembrie, împotriva proiectului de hotărâre privind aprobarea tarifelor de parcare în municipiul Sibiu şi pentru accesul autovehiculelor în zona pietonală din centrul istoric. Practic, conform acestui proiect, tarifele pentru parcare în zonele A şi B au fost majorate de la 2 lei/zi/maşină, la 2 lei/oră/maşină. Aşa cum am spus şi atunci, noi chiar nu putem fi de accord cu aceste majorări absolut nejustificate. Din păcate, proiectul a trecut, iar majorările au fost aplicate, deoarece colegii consilieri reprezentanţi ai celorlalte grupuri politice au votat pentru”, explică Ioan Stroie, liderul de grup al consilierilor locali PSD.

Pe de altă parte, susțin social-democrații, municipalitatea ar trebui să investească în parcări supraterane sau subterane, mai ales în condițiile în care „locurile de parcare existente se reduc de la an la an, graţie indisponibilizării din varii motive (marcaje de interdicţie suplimentare, rezervarea de locuri de parcare prefenţial, pentru anumiţi agenţi economici), totul pentru realizarea unui «plan» cât mai bogat de ridicări auto”.

“Primăria Sibiu demonstrează încă o dată că nu este capabilă să administreze eficient banul public, colectat de la sibieni. Majorarea tarifelor de parcare pur şi simplu nu se justifică, din moment ce nu a fost făcută nicio investiţie în interesul şi avantajul cetăţeanului, în afară de faptul că au fost montate aparate de taxare, eventual trasarea unor linii pe asfalt. În acest sezon parcările nu sunt curăţate de zăpadă şi nici nu au fost create parcările noi promise, aceastea fiind de abia în stadiu de proiect sau de analiză. Altfel spus, sibienii plătesc mai mult pentru nimic”, a declarat Cătălin Stanciu, liderul social-democraților din municipiul Sibiu.

PSD Sibiu solicită Primăriei să ia măsurile care se impun pentru ca firmele contractate pentru deszăpezire să asigure curăţarea locurilor de parcare şi aşa insuficiente şi a străzilor din municipiul Sibiu, inclusiv a celor din cartierele de la periferie. „De asemenea, din moment ce municipalitatea s-a grăbit să majoreze tarifele pentru parcare, solicităm urgentarea procedurilor pentru construirea noilor parcări promise”, se mai arată în comunicatul formațiunii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*