Părintele Mihai Sămărghițan a trecut la cele veșnice. „Rămâne în inimile noastre!”

Părintele Mihai Sămărghițan, fost paroh la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (Biserica dintre Brazi) din Sibiu, a trecut la cele veșnice.

Părintele Mihai Sămărghițan a fost consilier administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului și consilier județean în perioada 2012-2020 din partea PSD. Potrivit unor surse apropiate familiei, tragicul sfârșit al îndrăgitului preot ar fi fost provocat de coronavirus.

Slujba de pomenire va avea loc marți, 3 noiembrie, la ora 11.00, la Biserica dintre Brazi, iar de la ora 13.00 va avea loc înhumarea la cimitirul municipal din Sibiu.

Dumnezeu să-l ierte!

„A plecat să-L întâlnească pe Dumnezeu”

„Lumea este mult mai săracă pentru noi. Un om de excepție, un coleg și un prieten, fost consilier județean, care ne-a fost întotdeauna alături, nu mai e printre noi. Pr. dr. Mihai Sămărghițan a plecat să-L întâlnească pe Dumnezeu, după ce L-a slujit o viață întreagă. A lăsat un gol imens în sufletele noastre, deoarece am pierdut un om de o rară profunzime și înțelepciune, un mare iubitor de oameni. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace să-l așeze de-a dreapta Sa!” a transmis PSD Sibiu.

„Prezența sa impunea și transmitea mult respect și cuviință”

„Ne-a întristat vestea că a trecut la Domnul părintele Mihai Mircea Sămărghițan, fost consilier județean în mandatele 2012-2016 si 2016-2020, cu atât mai mult cu cât sfârșitul său a fost însoțit de suferință. În aceste momente de durere, înconjurăm familia Sămărghițan cu cele mai calde gânduri de compasiune. Ca fostă colegă în Comisia pentru cultură cu părintele Sămărghițan, ca președintă a Consiliului Județean Sibiu în mandatul 2016-2020, îmi amintesc cu bucurie de energia pozitivă pe care o aducea la întâlnirile noastre de fiecare dată. Desigur că prezența sa în echipa consilierilor județeni impunea și transmitea mult respect și cuviință, dublate de înțelepciunea perilor albi și a profesiei de preot. Părintele Mihai Sămărghițan rămâne în inimile noastre. Dumnezeul să îl ierte și să îl odihnească în pace”, a fost mesajul Danielei Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*