Părintele Visarion Alexa: „Singura strădanie a căsătoriei este îndumnezeirea omului”

Părintele Visarion Alexa a vorbit la Sibiu despre taina iubirii, despre cât de importantă este comuniunea cu cei din jur și despre bucuria de a ne jertfi pentru oamenii de lângă noi.

„Prin exemplele și poveștile de viață pe care părintele ni le-a pus în față am realizat că se poate altfel. Că se poate trăi creștinește chiar și în societatea actuală, că doar împreună cu ceilalți putem construi lucruri frumoase, că este important ca mereu să ne aplecăm spre cei care au nevoie de ajutorul nostru. De asemenea, părintele a răspuns și la întrebările oamenilor din public, la frământările acestora”, au spus organizatorii conferinței „7 Cuvinte ale iubirii”.

„Singurul argument pentru căsătorie este căutarea lui Dumnezeu. Într-un om în care egoismul a murit, Dumnezeu se revelează. Un om căsătorit nu face decât să-și omoare ego-ul în fiecare zi. Și, spre deosebire de călugăr, el o face într-un cadru al iubirii, își omoară ego-ul alături de un om care-l iubește. Se jertfește. Căsătoria este calea despătimirii. În fiecare zi, omori ego-ul tău, nu faci voia ta și acolo Dumnezeu se va arăta. Asta este motivația pentru care tu reziști după șaisprezece ani de căsătorie și încă n-ai plecat. Pentru că așa-ți vine, după treburile lumești și după confort… Nu e confortabil să stai toată viața cu un singur om, te plictisești. Ce să-ți mai zică după douăzeci de ani? Numai face din ochi așa și deja știi ce vrea. Ce noutate să-ți mai aducă? Dar singura strădanie a căsătoriei este îndumnezeirea omului. E o cale mistică, să-L cunoști pe Dumnezeu, altă justificare nu există”, a spus preotul.

Conferința susținută de părintele Visarion Alexa, paroh la biserica bucureșteană „Pogorârea Duhului Sfânt” din cartierul Militari, a avut loc joi, 24 octombrie, la Facultatea de Medicină din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*