Parohia Evanghelică Sibiu continuă concertele cu Händel și Fauré

Datorită faptului că după aproximativ 5 ani, catedrala luterană Sfânta Maria din Piaţa Huet   este redeschisă în întregime, restaurată și reabilitată, Parohia Evanghelică C.A. Sibiu îşi propune să ofere publicului posibilitatea de a se bucura de evenimente culturale excepționale în perioada sărbătorilor de iarnă. Evenimentele fac parte din proiectul Concerte cu Händel și Fauré, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, fiind organizate de Corul Bach în colaborare cu un ansamblu muzical al Filarmonicii de Stat Sibiu.

În data de 20 noiembrie 2022, începând cu ora 18:00, publicul a fost invitat să audieze “Requiem” de Gabriel Faure, lucrare prezentată într-o versiune camerală bazată pe primele sale versiuni.

În data de 18 decembrie 2022, în cea de-a patra duminică de Advent, începând cu ora 18:00, va avea loc cel de-al doilea eveniment al proiectului muzical, respectiv tradiționalul concet de Crăciun al Corului Bach, acompaniat de o orchestră de cameră din cadrul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Lucrarea “Messiah” de G.F. Händel este structurată în trei părţi, în prima parte fiind redate profeţiile privind naşterea lui Isus, în timp ce a doua preamăreşte sacrificiul său pentru omenire, iar a treia anunţă triumful Învierii.

Ca urmare a tematicii celor trei părţi ale oratoriului, în perioada postului Crăciunului va fi prezentată prima parte a lucrării. Ansamblul va fi completat de solistele Melinda Samson si Elisa Gunesch,  Nicolae Simonov – tenor si Dan-Cristian Hodrea – bariton.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*