Parteneriat educational pentru copiii cu probleme la învățătură

În această săptămână s-au pus bazele unui parteneriat educațional între Parohia Ortodoxă Turnișor – Sibiu, Crucea Roșie Română, Filiala Sibiu și Școala Gimnazială nr 10 pentru a îmbunătăți rezultatele elevilor cu probleme de scris, citit, calcule.

Pe lângă programul de After School care deja funcționează în cadrul Centrului social – filantropic al Parohieie Turnișor 1 Sibiu  joia – pentru 15 elevi din clasele I- IV și vinerea pentru alți 15 elevi din clasele V- VII, în fiecare zi de luni se va întruni o grupă de 5 elevi care necesită interventii remediale, elevi cu vârstele cuprinse între 8 și 9 ani.

Întâlnirea decisivă 

Parteneriatul a fost stability în cadrul unei întâlniri la care au luat parte Directorul Școlii Gimnaziale nr 10, Ionuț Mihai Mihailă, pretoul paroh al Parohiei Turnișor I – Ciprian Creangă, Directoarea Crucii Roșii Sibiu – Raluca Morar și coordonatoarea de voluntari a proiectului Iulia Pataki. Cei 5 elevi vor fi identificați de conducerea Școlii Gimnaziale nr 10 alături de preotul paroh Ciprian Creangă care deja cunoaște situația familiilor din parohia sa.

Grupă pilot 

Locul desfășurării va fi așadar Biserica Sf. Nicolae din Parohia Ortodoxă Sibiu – Turnișor 1 unde acești copii vor primi o masa caldă asigurată de Crucea Roșie Sibiu și vor fi supraveghiați și îndrumați de preotul paroh Ciprian Creangă și de voluntari coordonați de Iulia Pataki de pentru a depăși  astfel problemele pe care le au cu scrisul, cititutul și calculatul.

”Sperăm ca această grupă să fie una pilot și în timp să reușim să venim în sprijinul tuturor copiilor din parohia Turnișor care au nevoie de astfel de sprijin.”, a declarant Raluca Morar, Directoarea Crucii Roșii Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*