Parteneriat în folosul elevilor, între Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“ și compania Marquardt

Un laborator de informatică dotat la cele mai ridicate standarde a fost amenajat la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“ din Sibiu, datorită colaborării cu firma Marquardt.

Monica Avram

„Inițiativa acestui proiect aparține firmei Marquardt, care ne-a propus să ne sponsorizeze cu calculatoare. Noi am acceptat, bineînțeles. Am primit anul trecut 10 sisteme de calcul de la ei, iar anul acesta ne-au mai oferit încă 10 unități și două servere. Atunci, conducerea școlii s-a gândit să facă o sală nouă, cu mobilier nou, cu instalație electrică nouă și să creeze o ambianță deosebită pentru clasa a XI-a, profil Matematică-Informatică. Pentru că de la Marquardt am primit doar unitățile de calculator, am încercat noi să aducem monitoarele și celelalte lucruri necesare. Însă ajutorul a venit tot de la Marquardt, plus că am avut înțelegere și din partea altor firme sibiene, care ne-au sponsorizat: Avantgarden Sibiu și KeepCalling. Am reușit astfel să creăm al treilea laborator de informatică, care este foarte bine primit de copii. Laboratorul era necesar, având în vedere că numărul claselor s-a mărit an de an. Cei de la profilul Mate-Info au parte de un învățământ occidental, așa cum ne dorim să fie în toate clasele liceului și nu numai. Mulțumim firmelor care s-au implicat în acest proiect și personalului școlii. D-na directoare Dorina Cismaș ne-a asigurat toată infrastructura necesară și a avut un loc principal în toate activitățile din cadrul proiectului“, ne-a declarat Monica Avram, profesor de informatică și diriginte la clasa a XI-a I. Aceasta este singurul cadru didactic din cadrul liceului acreditat ECDL (certificat european de utilizare a calculatorului).

Director Dorina Cismaș

Elevii sunt cei mai mulțumiți

Darius Petelează, elev în clasa a XI-a I, a obținut medalia de bronz la faza națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației, desfășurată în luna aprilie, la Ploiești. „Avem posibilitatea să utilizăm la noi în clasă internetul și să ne folosim de calculatoare la toate orele, nu numai la Informatică. Noi suntem la profilul de Mate-Info, ne ajută să facem programe, cod, la noi în clasă. Putem și la celalalte ore să facem proiecte: vin profesorii cu proiecte, le vizualizăm, iar noi nu mai scriem atât de mult pe caiet. Ne proiectează pe tablă tot ceea ce trebuie, noi înțelegem automat mai bine, prin imagini și video. Sunt calculatoare foarte bune și ne permit să folosim softuri care necesită o procesare grafică mai puternică, inclusiv pe mine mă ajută în pregătirea pentru Olimpiadă. Pot să stau direct în clasă să fac anumite exerciții. Foarte bine Marquardt! Like!“, spune Darius.

Darius Petelează

Colega sa de clasă, Andreea Dumitrașcu, este de părere că a fost o oportunitate foarte mare faptul că o firmă foarte mare le-a oferit fiecăruia posibilitatea de a aveaun calculator pe masă. „Proiectul a fost unul interesant, iar colegii au reacționat foarte bine. Suntem la Mate-Info și avem nevoie de calculatoare pentru a evolua în ceea ce înseamnă informatica. Marea majoritate a clasei dorește să meargă pe acest drum mai departe. Îmi place foarte mult cum a fost amenajat laboratorul, mai ales că au pus niște panouri la noi în clasă care au făcut într-un fel clasa să arate mai luminoasă și plină de viață față de celelalte clase“, ne-a mărturisit Andreea.

Andreea Dumitrașcu

 


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*