Pasagerii Aeroportului Internațional Sibiu pot completa electronic declarația epidemiologică la intrarea în țară

Pasagerii care intră în ţară prin fluxul de sosiri al Aeroportului Internaţional Sibiu au la dispoziţie, de acum, un chestionar on-line pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice.

„Aeroportul Internaţional Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu, cu sprijinul tehnic din partea STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, vă informează că pasagerii care intră în ţară prin fluxul de sosiri al aeroportului sibian au la dispoziţie, începând cu acest weekend, un chestionar on-line pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice. Această măsură este necesară pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi reducerea efectelor negative înregistrate, la nivel global, de pandemia de COVID-19”, informează Alexandra Păcurar, purtătorul de cuvânt al Aeroportului.

AIS este al doilea aeroport din România care a implementat aplicaţia dezvoltată pentru fluidizarea traficului aerian de călători, potrivit sursei citate.

Astfel, toţi pasagerii care tranzitează aeroportul sibian au alternativa completării de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet a datelor declaraţiei pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor şi stabilirii de către direcţiile de sănătate publică a măsurilor care se impun.

Această modalitate eficientizează timpii de aşteptare aferenţi procesării fluxului de pasageri la intrarea în ţară şi, totodată, se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2. Transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face în orice moment, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România.

Utilizarea formularului web mai are ca beneficii şi verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum şi protejarea cetăţenilor şi a personalului din aeroport, se menţionează în postare.

Paşii care trebuie urmaţi pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice de intrare în ţară sunt următorii: se accesează adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau se foloseşte reţeaua SBZ Free WiFi disponibilă în Terminalul Sosiri; se completează datele solicitate de aplicaţie şi se validează, apoi se trimite formularul; este important să se menţioneze adresa de izolare sau să se indice adresa de izolare cu adresa de domiciliu; ulterior, se generează un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicaţie; se tipăreşte declaraţia sau se scanează codul QR la ghişeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri şi se ridică declaraţia de acolo; declaraţia se prezintă la ghişeele DSP.

Platforma https://chestionar.stsisp.ro a fost dezvoltată de specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale împreună cu echipa de IT a organizaţiei nonguvernamentale Citizen Next, la solicitarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, companie aflată sub coordonarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, se mai arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Aeroportului Internaţional Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*