„Pastilele de fericire” oferite de doctor, nu doar tratamentul, au ajutat-o pe o femeie să învingă Covid, înainte să nască

Una din cele 355 de persoane vindecate de COVID-19 din judeţul Sibiu este o femeie diagnosticată cu noul coronavirus în timp ce era însărcinată, dar care s-a externat din Secţia de Boli Infecţioase şi a reuşit pe urmă să nască un copil sănătos mulţumită eforturilor medicilor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, în special şefului Secţiei de Boli Infecţioase, Victoria Bîrluţiu, transmite Agerpres.



În scrisoarea de mulţumire adresată medicului infecţionist, dar şi către cadrele medicale din secţie, pacienta arată cât de importante au fost nu doar schema de tratament, ci şi „pastilele de fericire” primite zilnic, în Secţia de Boli Infecţioase.

„Pentru doamna doctor Victoria Bîrluţiu: Vă mulţumesc pentru energia şi pozitivismul pe care le-aţi transmis în fiecare dimineaţă, pentru zâmbetul cald care se zărea pe sub mască. Pentru mine au fost pastile de fericire, care au lucrat enorm la refacerea mea. O să vă port mereu în rugăciunile mele, să fiţi sănătoasă şi mereu voioasă. Mulţumesc întregului corp administrativ şi medical. Şi simplul „ce faceţi? aveţi nevoie de ceva?” au avut un impact în evoluţia mea. Şi bebeluşul meu vă mulţumeşte, iar fetiţa mea, Alexandra, este fericită. Vă mulţumesc din suflet!”, spune sibianca care a învins COVID-19 înainte să nască cel de al doilea copil.

Medicul căruia îi este adresată scrisoarea de mulţumire este doctorul infecţionist care a stat aproape două luni în spital alături de bolnavi.

„În perioada de activitate de la începutul pandemiei, am ajuns pentru o oră acasă, pentru a-mi vedea soţul după o lună şi jumătate; nu i-am văzut de şapte săptămâni pe fiul meu, izolat în Bucureşti sau pe mama mea, de 86 de ani, izolată la domiciliul propriu. Paştile le-am petrecut în marea familie a mea din secţie. E un mod de a reuşi să te concentrezi maxim pe muncă, benefic unui ritm bun şi eficient de activitate, dar totuşi o izolare grea pentru întreaga echipă, mai ales pentru tinerii care au acasă copii mici, la vârsta la care mama este esenţială în viaţa lor. Este cu certitudine o perioadă în care echipa trece prin momente de maxime emoţii, pe care le împărtăşim cu toţii şi, ca atare, ne apropie; dispare orice rezervă în comunicare, ne împărţim bucuriile comune, ne ajutăm unii pe alţii ca munca finală să fie apreciată de pacienţi. Funcţionăm ca un întreg”, a declarat recent, pentru AGERPRES, şeful Secţiei Secţiei Boli Infecţioase, Victoria Bîrluţiu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este singurul spital COVID pentru pacienţii adulţi din judeţ.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*