Pedalează pentru o cauză

ciclatonIeri s-a dat startul ediției din acest an a Ciclatonului, în cadrul căruia 60 de cicliști voluntari vor pedala 670 km prin Transilvania pentru cinci cauze educaționale. Turul a început şi se va încheia în Sibiu.

În perioada 2-6 septembrie se desfăşoară cea de-a doua ediţie a Ciclaton, organizată de Fundaţia ADEPT Transilvania. Timp de 5 zile, participanţii vor străbate pe bicicletă un traseu de 660 de kilometri şi vor trece prin 11 oraşe, pentru a susţine una dintre cele 5 cauze educaţionale înscrise: „Dă-ţi pasiunea mai departe!”, parte din programul educaţional ”Ajungem Mari” al Asociaţiei Lindenfeld, “De-a Arhitectura”, “GROW”, parte a programului Şcoala de Valori, “IMPACT”, program al Fundaţiei Noi Orizonturi şi “Zburd”al Asociatiei ROI. Proiectul pilot Zburd-Educație prin coaching s-a derulat în perioada 2012-2013 în cinci licee tehnologice din țară, printre care Colegiul “Terezianum” din Sibiu.

Temerari şi voluntari

Pentru fiecare dintre cele cinci cauze pedalează atât ciclişti de anduranţă, selectaţi pentru a parcurge traseul integral, cât și temerari – cei care aleg diverse segmente de traseu pe care să pedaleze. La cea de-a doua ediţie Ciclaton s-au alăturat 30 de ciclişti de anduranţă, un număr dublu faţă de cel de la ediţia din 2014. Cicliştii temerari care vor participa au alocate până la 30 de locuri disponibile, pentru fiecare segment. Ciclaton va aduce împreună oameni pasionați de mersul pe bicicletă și susținători, în jurul unor proiecte care propun un sistem de valori centrat pe ideea că educația îmbogățește. Cauzele evenimentului pot fi fi susținute de către publicul larg prin contribuții raportate la numărul bătăilor inimii ciclatoniștilor de anduranță, prin donații fixe către ciclatoniștii temerari, cât şi prin donaţii directe către cauze.

A doua ediţie

Prima ediţie a Ciclatonului a avut loc anul trecut. “În 2014, Ciclaton a pornit de la iniţiativa a doi voluntari care şi-au dorit să unească pasiunea pentru sport şi implicarea în viaţa comunităţii într-un eveniment la care fiecare dintre noi să îşi poată aduce contribuţia. Anul acesta, ne bucurăm foarte mult că Ciclaton a crescut: avem 5 cauze pe care le susţinem, iar numărul cicliştilor de anduranţă s-a dublat. Avem deja un număr foarte mare de susţinători şi suntem convinşi că cea de-a doua ediţie va aduna şi mai mulţi oameni care cred că educaţia este principalul mod prin care putem aduce o schimbare pentru comunitatea din care facem parte”, a declarat Cristi Gherghiceanu, Președinte Fundaţia ADEPT Transilvania. Turul complet al Ciclaton 2015 va începe și se va încheia în Sibiu și va trece prin 11 orașe, printre care Mediaş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Deva şi Alba Iulia. Festivitatea de final va avea loc în Parcul Sub Arini din Sibiu.

Despre Ciclaton

Ciclaton este primul eveniment ciclist de strângere de fonduri din România dedicat exclusiv susţinerii educaţiei. Fondat în 2014, proiectul susţine proiecte de educaţie non-formală şi implicarea voluntară în acestea. Valorile Ciclaton vizează educaţia centrată pe individualitatea fiecarui copil, rolul fundamental jucat de educaţie în viaţa şi evoluţia comunităţii, voluntariatul ca formă de implicare, promovarea unui stil de viață sănătos, prin sport, şi ideea ca fiecăruia dintre noi îi stă în putere să dea mai departe celorlalţi lucruri bune.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*