Pentru a salva o viață, „fiecare secundă contează“!

Studenții de la Specializarea Jurnalism, anul II, din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane a Universități „Lucian Blaga” din Sibiu, organizează concertul caritabil de folclor „Fiecare secundă contează” pentru colega lor, Iuliana Finica.

Evenimentul va avea loc, luni, 11 aprilie, începând cu ora 18, la Sala Thalia. Pe scenă vor urca tineri soliști și instrumentiști de muzică populară din zone etnofolclorice ca Mărginimea Sibiului, Valea Secașelor sau Vaideenii Vâlcii, care, în ciuda programului lor încărcat, au acceptat să participe voluntar la acest recital folcloric, din dorința de a-i motiva pe sibieni să doneze bani pentru Iuliana. Artiștii care vor urca pe scenă sunt: Robert Târnăveanu, Lena Miclăuș, Ionela Pascu, Dorel Savu, Bogdan Cioranu, Ciprian Silași, Paula Medrea, Alina Secășan și Ion Chiș. Evenimentul va fi prezentat de Sorin Terchilă, cel care a prezentat mai multe evenimente culturale și sportive din Sibiu și lucrează în prezent la Kiss FM, Magic FM și Rock FM, iar interpreții vor fi acompaniați de formația „Ionela Pascu” și Septimiu Marișca.

Apel la solidaritate

„Iuliana ne-a demonstrat că luptă cu zâmbetul pe buze, iar optimismul ei este nemărginit. Nu trebuie să rămânem indiferenți; viața, sănătatea și  timpul au aceeași valoare pentru noi toți. S-a gândit cineva cum ar reacționa dacă o persoană dragă ar avea probleme de sănătate? Facem apel la solidaritate și invităm toți oamenii cu suflet mare să fie alături de artiști și de noi, studenții, pentru a o ajuta împreună pe Iuliana. Fiecare gest și fiecare secundă contează!”, mesajul pe care studenții îl transmit sibienilor.

Boală nemiloasă

Studenta Iuliana Finica a fost diagnosticată cu hipertensiune pulmonară severă, iar singura soluție dată de medici a fost transplantul pulmonar. Toate îngrijirile medicale, de la analize și investigații, până la intervenție, care vor fi asigurate de Clinica Universitară din Bonn, Germania, costă 70.000 de euro.

Concertul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu  și al Filarmonicii de Stat Sibiu. Intrarea este pe bază de donație și toate fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi depuse în contul Iulianei.

Donații directe

Se pot face donații în contul RO97INGB0000999905410795, deschis la banca ING sau în conturile deschise la Banca Transilvania, în euro: RO97BTRLEURCRT0226818901 și în lei: RO50BTRLRONCRT0226818901

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*