Baschetul are viitor la Sibiu

În cadrul Superbet Final Eight Cupa României și Superbet All Star Game 2017, suporterii baschetului pot achiziționa din fan-shop-ul evenimentului tricouri ale evenimentului și replici ale maieurilor oficiale de la Superbet All Star Game 2017.

Cu sprijinul Primăriei Sibiu, terenul de baschet din Parcul Tineretului urmează să fie reamenajat din fondurile ce vor fi obținute în urma vânzării acestor obiecte promoționale.

Proiect mai amplu

„Am vrut să dăm înapoi ceva comunității care ne sprijină. Știm că avem multe terenuri care ar merita să fie supuse unor modernizări pentru că avem adolescenți dornici să joace baschet. Ne vom gândi serios ca acest demers să fie doar un punct de plecare într-un proiect mai amplu, dar ceea ce vă putem spune momentan este că terenul de la Parcul Tineretului va fi transformat îmediat ce vremea va permite. Fondurile rezultate din vânzarea acestor produse vor fi folosite în acest sens și mulțumim pe această cale Primăriei municipiului Sibiu pentru răspunsul prompt venit din partea lor și deschiderea de care au dat dovadă”, a spus Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu. Federația Română de Baschet s-a alăturat demersului. „Am fi foarte încântați să intrăm în acest proiect și să ajutem cu fonduri echipa din Sibiu și municipalitatea pentru realizarea acestui proiect. E o idee minunată. Ne-am dori cât mai multe astfel de idei”, a comentat Horia Păun, președintele FRB.

Între 25 și 139 de lei

Compania Andu a pregătit pentru iubitorii baschetului mai multe produse cu însemnele evenimentului, între care: eșarfe (fulare) – 25 lei, fanioane (stegulețe triunghiulare) – 15 lei, tricouri – 49 lei, hanorace – 129lei și maieuri de joc – 139 lei.

CSU Sibiu a fost eliminată

Marți, în faţa a aproape 2.000 de spectatori, s-au întâlnit pentru a treia oară în acest sezon „U” BT şi CSU Sibiu, în cadrul Final Eight Cupa României. După ce oaspeţii au deschis scorul, „galben-albaştrii” au întors rezultatul şi au condus până cu două minute înainte de prima pauză, când Adamovic a readus Clujul în avantaj cu o aruncare de la distanţă. La capătul primului sfert, „U” BT avea avantaj de două posesii (22-18). Clujenii au condus în permanență, în actul secund, pe care l-au câștigat la un coș diferență, astfel că, la jumătatea întâlnirii, diferenţa dintre cele două echipe era de 6 puncte (40-34). Radu Paliciuc a marcat primele 5 puncte ale reprizei secunde și CSU s-a apropiat la o jumătate de coș (40-39). A urmat o perioadă bună a Clujului (52-45). Igor Mijajlovic a egalat la 54, cu 3 minute și jumătate înainte de ultima pauză, moment în care Mihai Silvășan, antrenorul lui „U” BT, a cerut time-out. La reluare, oaspeții au luat din nou avans și, cu 10 minute înainte de final, conduceau cu 66-60. Clujul s-a desprins decisiv în sfertul patru, impunându-se în cele din urmă mai clar decât în precedentele două dueluri directe din acest sezon (88-70). Pentru CSU Sibiu au înscris Paliciuc (19 puncte), Cooper (17), Mijajlovic (11), Bg. Popescu (9), Hardy (6), Davis (3), Dragoste, Banciu (două) și Lalovic (unul). Punctele formaţiei din Cluj au fost marcate de Vlad Moldoveanu (21), Dykes (19), Adamovic (17), Barro (10), Torok (7), Rasic (6), Pustozvonov (5) şi Kuti (3).

 

Horia PĂUN | președinte FRB

„Am fi foarte încântați să intrăm în acest proiect și să ajutem cu fonduri echipa din Sibiu și municipalitatea pentru realizarea acestui proiect. E o idee minunată. Ne-am dori cât mai multe astfel de idei.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*