PERICOL pe Stadionul Municipal!

Clubul local de fotbal ar putea avea probleme, după ce a pus în vânzare bilete pentru meciul cu FCSB într-o zonă nesigură a Stadionului Municipal, propusă pentru demolare.

foto: Facebook / FC Hermannstadt

O sibiancă a sesizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă și Inspectoratul Judeţean în Construcţii și le-a cerut reprezentanților acestora să verifice dacă partida dintre FC Hermannstadt și FCSB se poate desfăşura în condiţii de siguranţă pentru spectatori. „FC Hermannstadt a anunţat că pe Stadionul Municipal se va desfăşura miercuri, 28 februarie 2018, de la ora 18.30, un important eveniment sportiv, respectiv meciul dintre FC Hermannstadt şi FCSB. Tot aceştia au anunţat că vor vinde bilete la Tribuna oficială, precum şi la Peluze. În urma acestui anunţ, am primit o expertiză realizată în iulie 2017 de un inginer expert tehnic autorizat MLPAT pentru Primăria Sibiu referitoare la obiectivul «Stadion Municipal Sibiu» care interzice accesul la tribunele pe pământ şi la pasarelele dintre tribuna oficială şi tribunele pe pământ, existând posibilitatea surpării pasarelei peste oameni, până la demolarea efectivă a acestora. Vă rog să îmi comunicaţi măsurile luate, dacă există alte expertize sau lucrări care să ateste siguranţa în exploatare ulterioare datei iulie 2017 şi cine a autorizat desfăşurarea evenimentelor în condiţiile acestei interdicţii, dat fiind faptul că FC Hermannstadt a mai organizat evenimente sportive, printre care meciul din 25 noiembrie 2017”, a scris Raluca Amariei, în solicitarea adresată celor două instituții.

Răspunsul semnat de inspectorul șef al Inspectoratului Județean în Construcții Sibiu, Ion Pană, admite că, prin expertiza tehnică întocmită de ing. Mihai Constantin, expert tehnic autorizat MLPAT, se interzice utilizarea pasarelei, precum și a tribunelor de pământ din vecinătatea tribunei oficiale. „Primăria municipiului Sibiu, prin Serviciul de Administrare a Domeniului Public, a restricționat accesul persoanelor pe pasarelă și pe zona de tribună de pământ, în conformitate cu expertiza tehnică”, se mai arată în documentul menționat.

Pe de altă parte, cei de la ISU i-au comunicat telefonic Ralucăi Amariei faptul că problemele de siguranță ale Stadionului Municipal sunt de competența Inspecției în Construcții și că au redirecționat petiția. În mod surprinzător, șeful ISU i-a cerut sibiencei să aducă documente pe care le putea obține pe cale instituțională. „Avem rugămintea de a ne trimite întregul document referitor la expertiza realizată în iulie 2017 pentru tribunele stadionului”, se arată în răspunsul semnat de colonelul Cosmin Balcu.

Din cauza stării necorespunzătoare a terenului, meciul dintre FC Hermannstadt și FCSB a fost amânat și urmează să se desfășoare în această după-amiază, dacă arbitrii vor fi de acord. Suporterii vor putea intra cu biletele deja achiziționate, a anunțat conducerea clubului sibian.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*