Permisul de conducere va fi mai greu de suspendat

Ideea venită de la Ministerul Transporturilor – care vrea să crească limita punctelor de penalizare de la 15 la 45 – a fost preluată de parlamentari, care s-au apucat să modifice şi Codul Rutier.

„A greşi e omeneşte” e argumentul suprem. Poliţiştii spun că ridicarea permisului pentru puncte de penalizare va deveni istorie, dacă propunerea devine lege, informează Digi24.

În fiecare zi, 13 şoferi din România rămân fără permis, pentru că ajung la limita de 15 puncte de penalizare. Regula e prea strictă, cred unii parlamentari, care au argumente… omeneşti. „Am ridicat acest prag de puncte de suspendare până la 45. E în natura umană, cu toţii greşim, oriunde şi în orice facem. Dacă nu o facem cu intenţie şi atunci nu e repetitiv, totuşi, conducătorii auto să nu fie sancţionat ba mai avem o urgenţă, ba infrastructura nu ne permite. E vorba de contravenţii cu impact mai mic: centura, telefon, viteza până la pragul de 50 de km”, susține Nicuşor Halici, preşedintele comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Poliţiştii spune că suspendarea permiselor va deveni o raritate, dacă dorinţa aleşilor devine realitate.

În primele 8 luni ale anului, la nivel național, aproape 3.000 de şoferi au rămas fără permis, după ce au strâns 15 puncte de penalizare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*