Peste 150 de misiuni ale pompierilor militari sibieni în acest sfârșit de săptămână

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns în weekend la 157 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

De asemenea, în această perioadă peste 140 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD.

Pompieri militari din cadrul Punctului de lucru Șelimbăr au intervenit în data de 22.05.2022 alături de membrii SVSU Cisnădie pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce a izbucnit într-o cameră a unui imobil situat pe str. Dezdrobirii din localitatea Cisnădie.

Incendiul a fost lichidat prompt iar salvatorii au evacuat din casă un bărbat, intoxicat cu fum aflat în stop cardio-respirator care a fost resuscitat mai multe minute de către echipajele medicale SAJ sosite la fața locului. Din nefericire acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea unui aparat de încălzit cu improvizații.

 

Informare Preventivă

Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii generate de exploatarea și folosirea improvizațiile electrice în locuinţe şi gospodăriilor cetăţeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu recomandă cetăţenilor, respectarea cu strictețe a următoarele măsuri de prevenire:

⛔nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc.) de la aceeaşi sursă (prelungitor, priză) în acelaşi timp, topeşte, producând scurtcircuitul electric;
⛔ nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu;
⛔nu amplasaţi conductorii electrici aflaţi sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora;
⛔nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător; pentru remedierea defecţiunilor constatate la aparatele şi instalaţiile electrice defecte apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate;
✅Verificați instalația electrică și renunțați la aparatele defecte și la improvizații.
⛔Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii; suprasolicitarea reţelei electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*