Peste 200 de copii și tineri se întrec la Olimpiada meșteșugurilor tradiționale

Peste 200 de copii și tineri din țară și din Republica Moldova și Bulgaria se întrec, începând de azi, la faza națională a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale”, ajunsă la cea de a 22-a ediție.


Pentru prima dată, la această olimpiadă a micilor meșteșugari vor fi prezenți și artiști din Mexic, care vor face demonstrații privind folosirea hârtiei, apei și făinii, pentru crearea de figurine specifice acestei țări.

Muzeograful Elena Găvan și inspectorul școlar Daniela Muntean

Principalul avantaj al acestei olimpiade a micilor meșteșugari este faptul că mulți dintre cei care în anii trecuți au câștigat premii la această competiție au ajuns meșteșugari sau restauratori renumiți, reușind să își facă o meserie din această pasiune, a declarat Ovidiu Baron, directorul general adjunct al CNM Astra, citat de Agerpres.

Ovidiu Baron, directorul general adjunct al CNM Astra

Copiii și tinerii se vor întrece în țesut, brodat, cusut, confecționat podoabe, port popular, păpuși, opinci, dantelă, împletit, sculptură în lemn, încondeiat ouă, pictată icoane pe sticlă și pe lemn, ceramică, olărit sau confecționat măști, potrivit organizatorilor.

În paralel cu această olimpiadă are loc o tabără dedicată copiilor și tinerilor cu dizabilități din întreaga țară, unde și aceștia vor face demonstrații de păstrare a tradițiilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*