Peste 22.000 de protestatari la Sibiu în această seară! Vor cânta „Deșteaptă-te, române!” în Piața Mare

Numărul protestatarilor care mărşăluiesc, în această seară, pe principalele bulevarde din municipiul Sibiu depăşeşte 22.000, potrivit unor estimări oficiale.

În municipiul Sibiu, numărul celor prezenţi la miting a crescut de la o oră la alta, foarte mulţi alăturându-se celor care mărşăluiesc pe traseul autorizat de Primărie. Protestarii scandează lozinci anti-PSD, împotriva Guvernului şi cer renunţarea la ordonanţa care modifică Codurile penale.  Cu steaguri şi vuvuzele, manifestanţii s-au oprit doar în faţa sediului PSD Sibiu, unde au depus o coroană de flori şi au aprins lumânări.

Protestatarii au primit ceai fierbinte, cafea, covrigi, iar unii au primit cartoane şi carioci pentru pancarte.

La ora 22.00, mii de voci vor intona împreună „Deșteaptă-te, române!”, în Piața Mare. „Să se audă până la Bucureşti cum cântă 20.000 de sibieni! Şi pentru că toată Europa e cu ochii pe noi zilele astea, haideţi să le arătăm că linia de est apără valorile europene: aduceţi steaguri ale UE dacă aveţi şi, după intonarea imnului României, intonăm imnul Uniunii Europene”, îndeamnă organizatorii protestului pe Facebook.

Aproximativ 2.000 de persoane protestează și la Mediaș, iar în Agnita sunt peste 500.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*