Peste 30 de șantiere deschise în Sibiu

În prezent, Primăria Sibiu gestionează peste 30 de șantiere deschise, pe care lucrările sunt în curs, în diferite stadii. Lucrările de infrastructură avansează într-un ritm mulțumitor pentru șefii primăriei, dar nu și pe placul tuturor beneficiarilor.

Pe Calea Dumbrăvii, se lucrează la trotuare pe tronsonul dintre Hilton și cimitir / foto: Răzvan Negru

În cartierul Turnișor, pe străzile Zăvoi și Grâului, rețelele de apă și canalizare sunt aproape finalizate și a început săpătura generală pentru modernizarea drumului. Pe strada Ovăzului se lucrează, de asemenea, la drum. Pe strada Secerătoarelor se lucrează atât la drum, cât și la trotuare. În cartierul Gușterița, noua rețea de apă de strada Luncii este gata și se lucrează la canalizarea pluvială. Pe străzile Gorunului și Octavian Niță, rețelele de apă și canalizare au fost modernizate și se lucrează la drum, pe strada Mălinului se finalizează trotuarele, carosabilul fiind la nivel de prim strat asfaltic, iar pe străzile Muncitorilor și Pinului se toarnă ultimul strat de asfalt.

Cabluri subterane, iluminat modernizat

De asemenea, au început lucrările de reamenajare a parcărilor și aleilor dintre blocuri din zona Școala de Înot – Lomonosov. Aici se efectuează săpătura pentru introducerea tubulaturii subterane în care vor fi coborâte cablurile suspendate. De asemenea, este în curs modernizarea rețelei de iluminat public. Același tip de lucrări se efectueză în spatele blocurilor de pe bulevardul Milea, în zona sediului Inspectoratului Județean de Poliție.

Lucrări în continuare

Pe Calea Dumbrăvii, continuă lucrările de reparații. Se lucrează la trotuare pe tronsonul dintre Hotelul Hilton și Cimitirul Municipal și a început frezarea asfaltului vechi de pe acest tronson. Lucrările de reparații continuă și pe bulevardul Vasile Milea, lucrându-se la borduri pe tronsonul dintre strada Oituz și strada Semaforului. Săptămâna viitoare, și pe Milea va începe frezarea și turnarea noului strat de asfalt.

Reparații finalizate

Pe străzile Râului și Cibinului s-a așternut săptămâna trecută noul strat de asfalt, lucrările fiind în prezent finalizate, inclusiv marcajele rutiere. Reparații se efectuează și pe străzile Târgu Cailor și Popa Șapcă. Trotuarele și parcările au fost finalizate și se așterne asfalt pe carosabil.

Stadionul Municipal va primi o nouă față

Pe lângă reabilitarea străzilor, a început și modernizarea Stadionului Municipal. Aceasta este prima etapă de modernizare a unui obiectiv public important. Vechile tribune sunt în proces de demolare pentru a fi reconstruite ulterior, iar la tribuna oficială se vor moderniza scările, scaunele și instalațiile.

Sedii noi pentru servicii publice

Continuă și lucrările la imobilul din Piața Mică nr. 22, o clădire de patrimoniu, construită în secolele XV-XVI, aici urmând să fie Casa Căsătoriilor. În prezent, se lucrează la finisaje și se amenajează curtea interioară. În grădină, proaspeții miri vor avea ocazia să ciocnească o cupă de șampanie cu invitații lor. La o altă clădire ce va avea funcțiuni publice, pe strada Turismului, nr. 15, lucrările continuă cu reabilitarea fațadei. Aici urmează să fie mutate Poliția Locală și Direcția Fiscală Locală, până la sfârșitul acestui an. „Mutarea în noul sediu de pe strada Turismului are ca scop în primul rând îmbunătățirea condițiilor oferite cetățenilor care vin să plătească taxe și impozite locale. Parterul clădirii va fi destinat publicului, urmând să fie configurat ca zonă de ghișee. Birourile Direcției Fiscale vor funcționa la etajul I al imobilului“, a explicat primarul Astrid Fodor. Investiția pentru reabilitarea celor două imobile totalizează aproximativ 5 milioane de lei.

Edilii, certați pe Facebook

Pe pagina oficială de Facebook a municipalității, sibienii își spun păsurile. „Or fi ele 30 deschise, măcar pe un sfert dintre ele de s-ar și lucra sistematic. Coordonare mizerabilă, disconfort foarte mare pentru locatarii din zonă, lucrările stagnează și durează extraordinar de mult pentru că sunt foarte multe zile în care nu se lucrează!“, se plânge Andreea Sătmărel. „Așteptăm și aleea Târgu Cailor să fie terminată, se lucrează doar pe porțiuni?“, a scris, ieri, Maria Iuga. Responsabilii Primăriei Sibiu nu au răspuns, deocamdată, acestor mesaje.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*