Peste 32 milioane de lei pentru investiții în trei unități de învățământ

Municipalitatea anunță noi proiecte pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor în care funcționează trei școli și un liceu din Sibiu.

Primăria Sibiu a realizat studiile care indică lucrările necesare pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor Școlii gimnaziale nr. 1 de pe strada Hațegului, a Școlii nr. 21 de pe strada Luptei, a Școlii „Radu Selejan” de pe strada Șoimului și a Liceului „Constantin Noica” de pe strada Oștirii. Consiliul Local Sibiu a aprobat indicatorii tehnico-economici în ședința din luna mai, următorul pas fiind depunerea la Agenția de Dezvoltare Regională Centru în luna iunie pentru obținerea finanțării din fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea B – clădiri publice.

“Investițiile în modernizarea clădirilor în care funcționează unitățile de învățământ au fost și sunt o prioritate pentru Primăria Sibiu. Anul acesta am alocat peste 45 de milioane de lei din bugetul local pentru investiții și reparații. În plus față de aceste alocări, avem șansa să accesăm fonduri structurale pentru anumite lucrări și vom încerca acest lucru”, a precizat primarul Astrid Fodor.

Studiile arată și valorile estimate ale investițiilor: clădirea școlii gimnaziale nr. 1 și sala de sport – aproape 8 milioane lei, clădirea școli nr. 21 și sala de sport – 10 milioane de lei, școala „Radu Selejan” – 7,1 milioane de lei, iar Liceul „Constantin Noica” – 7,5 milioane de lei.

Printre lucrările necesare se numără:

– reabilitarea anvelopei clădirii (izolarea termică a fațadei și a plăcii ultimului nivel)

– reabilitarea sistemului de încălzire și a celui de furnizare a apei calde (instalarea corpurilor de încălzire cu ventiloconvectoare și montarea de termostate)

– instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice (panouri fotovoltaice, pompe de căldură aer-apă)

– reabilitarea instalației de iluminat prin instalarea unor corpuri de iluminat eficiente energetic

– instalarea unui sistem de management și control al clădirii

– repararea și eliberarea fațadei de instalațiile și echipamentele montate direct pe aceasta

– reabilitarea acoperișului, după caz

– reabilitarea instalațiilor de apă, canalizare și electricitate

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*