Peste 40% dintre aplicanții la un job în luna august au fost persoane peste 45 de ani

Candidații cu vârsta de peste 45 de ani au înregistrat 40% dintre aplicările la joburi din luna august, cu 10% mai mult decât în iulie, arată datele unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs.

Jumătate dintre aplicări au fost depuse din partea segmentului de vârstă 45 – 54 de ani, urmat de cel 55 – 64 de ani, cu 13% și de peste cel de peste 65 de ani cu 7%.

Conform statisticilor BestJobs, această categorie de candidaţi se îndreaptă cu precădere către domenii precum Financiar/Contabilitate (cu 8% dintre aplicări), Vânzări (cu 7,5% dintre aplicări) şi Resurse Umane (cu 7% dintre aplicări).

„Candidaţii din segmentul de peste 45 de ani au multă experienţă şi au acumulat multe abilităţi utile pe piaţa muncii. În ciuda acestor lucruri, întâmpină uneori dificultăţi pentru că noile cerinţe din partea companiilor nu mai includ setul de abilităţi pe care îl au cei din categoria aceasta, forţându-i la compromisuri în ceea ce priveşte domeniul ori salariul, sau să îşi dezvolte noi abilităţi. Activitatea crescută pe platformă indică, printre altele, faptul că îşi lărgesc aria de căutare şi aplică la mai multe joburi decât înainte, devenind o categorie mai vizibilă şi pentru angajatori”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România.

Din partea companiilor, oferta de joburi disponibile în acest moment răspunde fidel interesului candidaţilor, cu un volum total de 28.000 de oportunităţi. Dintre acestea, 14% sunt în domeniul Vânzărilor, 11% în IT/Telecom, 10% în Financiar, 9% în Tehnic şi 8% în Inginerie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*