Petrecere de Crăciun la Ilimbav

Agenda de iarnă a centrului de educație nonformală din Ilimbav continuă cu șezătoarea specială „Crăciun cu Moșii și Moșițele din Ilimbav” care îi are ca oaspeți de seamă pe toți pensionarii din frumosul sătuc de pe Valea Hârtibaciului.

Pe lângă activitățile tradiționale de șezătoare și clacă, moșii și moșițele se vor bucura de un consult oftalmologic gratuit și de o evaluare a parametrilor tensiunii arteriale prin serviciul voluntar al medicilor și studenților angrenați în proiectul „Sănătate pentru sate“, derulat de Arhiepiscopia Sibiului, prin serviciul de Asistență Socială. „Un astfel de cadou este necesar într-un sat fără cabinet medical, cu locuitori trecuți de cea de-a doua tinerețe“, este de părere bibliotecara Anca Vasilescu, managerul proiectului „Arca lui Anca“.

De asemenea, moșii și moșițele din Ilimbav se vor bucura de răsfățul unor sesiuni de coafor, frizerie și manichiură prin bunăvoința echipei de voluntari tradiționali ai centrului, elevii de la Colegiul Tehnic Cibinium Sibiu – secția coafor stilist. „Ilimbășenii sunt faini de la natură, dar un pic de primeneală înainte de sărbători este musai și binevenită!“, adaugă Vasilescu.

Planuri pentru 2017

Acțiunea este organizată de Anca Vasilescu, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al comunei Marpod. Va fi o seară frumoasă, ca în povești, doar că poveștile se vor concretiza, deoarece subiectul discuțiilor va fi agenda de activități de pe Arcă pentru anul viitor.

Arca lui Anca este un centru de educație nonformală după vechi cutume românești, amenajat în școala veche din Ilimbav dezvoltat și coordonat de Anca Vasilescu în parteneriat cu Primăria Marpod.

 

Anca VASILESCU | manager proiect

„Vom da drumul la un ceaun cu crumpeni într-o rețetă veche, dar bună, de post, pentru că unul din subiectele pe care le vom sfătoși va fi și despre marea ispravă a Sibiului care va fi regiune gastronomică europeană, iar la acest capitol, Ilimbavul are o zestre gastronimică pe măsura anvergurii programului de peste 3 ani. Până atunci, ne organizăm, facem degustări și ne bucurăm de toate și mai ales de bună înțelegere.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*