Petrișor Petrescu, căpitanul FCH: „Încă nu s-a terminat“

FC Hermannstadt a redevenit marea favorită la calificarea directă (fără baraj) în Liga I, după ce a învins contracandidata U Cluj chiar la ea acasă, aseară, în fața a peste 20.000 de suporteri, scor 2-1 (1-0).

foto: facebook/FCH

Sibienii au reușit să închidă culoarele spre poarta lui Iliev și au dictat ritmul partidei în cea mai mare parte a timpului. La final, bucuria în tabăra sibiană a fost imensă, FCH având nevoie acum de doar un punct în ultima etapă cu CSA Steaua, duminică 15 mai, de la ora 14, la Mediaș, pentru a reveni în Liga I după numai un an.

foto: facebook/FCH

Petrișor Petrescu: „Încă nu s-a terminat“

Căpitanul Petrișor Petrescu a fost omul de care avea nevoie echipa pentru o victorie mare chiar pe terenul contracandidatei la promovarea directă în Liga I. Și-a mobilizat coechipierii, s-a bătut ca un leu pentru fiecare minge, i-a pus mingea pe cap lui Paraschiv la faza din care s-a deschis scorul.

„Suntem extraordinar de bucuroși, am și emoții puțin pentru că după meci nu mai aveam voce. A fost un meci ca o finală, pentru că eram la egalitate de puncte, iar meciul egal, un punct (n.a. noi), un punct (n.a. ei), după noile reguli, îi avantaja pe ei. Bine, ținând cont că amândouă o să câștige trei puncte în următorul meci. Încă nu s-a terminat, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, avem acum o zi, două, ne veselim și noi puțin, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că, matematic, încă nu suntem promovați. Mai avem nevoie de un punct, ceea ce, sperăm din tot sufletul, să-l obținem”, a spus Petrescu.

Sibianul Petrișor Petrescu spune că iubitorii fotbalului din Sibiu au nevoie de o echipă în Liga I, mai ales că în curând pot urmări partidele din tribunele noului stadion. „Pentru oraș și pentru oamenii din Sibiu este foarte importantă o echipă de Liga 1, pentru că se construiește un stadion nou, o să fie un stadion foarte frumos. Oamenii sunt dornici de fotbal la Sibiu, au regretat foarte mult această retrogradare, ca și noi, de altfel. Uite că am ajuns la un pas să revenim din nou, suntem la un pas de Liga 1. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ, pragmatici și să obținem măcar un punct cu Steaua”, a mai spus Petrescu.

Daniel Paraschiv: „Mă simt foarte bine aici, îmi place anturajul, îmi place și orașul“

Autorul golului de 1-0, Daniel Paraschiv, s-a aflat la a 6-a reușită pentru FC Hermannstadt deși a venit abia în iarnă. Brașoveanul împrumutat de la CFR Cluj a adus și mai multă prospețime în atacul sibian, contribuind decisiv la poziția noastră în clasament.

„Eu îmi fac treaba la fiecare meci, nu contează adversarul, sper să o țin tot așa, chiar și în ultimul meci din acest sezon. Sperăm să fie ultimul, iar pe viitor nu știu ce se va întâmpla. Sper să continui (n.a. în Liga 1), fie la Hermannstadt, pentru că mă simt foarte bine aici, îmi place anturajul, îmi place și orașul. Am demonstrat astăzi că ne merităm locul acolo (n.a. în Liga 1) și aș vrea să fac parte din acest proiect“, a declarat după meci Daniel Paraschiv.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*