Piața Huet, mobilată pentru dialog cetățenesc

Expoziția de proiecte „Ne vedem în Sibiu” poate fi vizitată în perioada 14 – 18 martie, la Casa Albastră – Sala Multimedia.

Evenimentul este organizat de Ordinul Arhitecților din România (Filiala Teritorială Sibiu – Vâlcea), Fundația Comunitară Sibiu și Muzeul Național Brukenthal.

Expoziția, avându-l drept curator pe dr. Alexandru Constantin Chituță, prezintă 39 lucrări participante în concursul „Ne vedem în Sibiu”, având ca scop identificarea de soluții pentru mobilier urban, destinat amenajării Pieței Huet și menit să faciliteze comunicarea între cetățenii comunității sibiene, precum și să readucă dialogul public în spațiul public. Proiectul desemnat câștigător a fost realizat de arhitecții Astrid Rottman, Cosmin Anghelache, Cassandra Pop.

Concursul „Ne vedem în Sibiu” și-a anunțat ieri câștigătorii. Din juriu au făcut parte: conf.dr.arh. Horia Moldovan, prorector al Universității de Arhitectură „Ion Mincu” din București, arh. Matei Bogoescu, arh. Andreea Tănase, dr. Radu Vancu, arh. Ștefan Bâlici și artistul plastic Dan Perjovschi.

„Așa va arăta, peste câteva luni, Zona liberă de Corupție. E o formă de ocupare integrală a spațiului de acolo – și de refolosire a lui într-o sumedenie de moduri posibile: poți să protestezi, poți să te urci pe el și să vorbești, ca la un Speaker Corner, dar poți și să te aduni pur și simplu ca să discuți cu prietenii, să desenezi cu creta pe el, singur sau împreună cu copiii, să te dai cu skate-ul, să șezi pur și simplu. Au fost multe proiecte frumoase, m-am bucurat mult să văd atâția oameni creativi interesați de proiectul nostru”, a declarat Radu Vancu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*