Picnic în cetate

Piața Huet se va transforma într-un imens spațiu pentru picnic. Duminică, „Huet.Urban” înveselește cea mai veche piață medievală a Sibiului.

Ateliere Huet UrbanÎn acest weekend, Piața Huet va răsuna de veselie. Folosită mai degrabă drept parcare, decât ca spațiul urban minunat care este, Piața Huet va deveni locul ideal pentru un picnic, în plin centrul orașului. În spațiul dintre gangul care face legătura cu Piața Mică și Pasajul Scărilor, locul mașinilor va fi luat de băncuțe, mese înflorate, pături pufoase și șezlonguri, iar evenimentele se vor succede permanent. Cei mici vor avea ocazia să participe la ateliere hand-made, cei mari vor putea admira expozițiile fotografice sau vor putea afla noi detalii despre această piață medievală în cadrul tururilor ghidate. Seara, se vor putea delecta cu un film sau cu cele două concerte.

Brunch cu… de toate

Însă brunch-ul din Piața Huet este motivul care va aduna la un loc sibienii și turiștii dornici de a savura delicatese ale bucătăriei tradiționale, într-un loc complet atipic pentru un picnic. Brunch-ul din cadrul festivalului Huet.Urban este organizat de către Asociația My Transilvania cu sprijinul restaurantului Jules. Coșul de picnic oferit în cadrul Huet.Urban Brunch va conține preparate și produse locale de sezon, tradiționale sau bio. Fiecare coș va conține quiche-uri vegetariene asortate cu verdețuri și legume de sezon din Nucet, Sărata și Șeica Mare, un lichiu cu ceapă sau piept de porc după o rețetă adaptată din Valea Hârtibaciului, o jumătate de baghetă cu brânză de capră din Podișul Tărnavelor, o jumătate de baghetă cu carne de porc de mangaliță de Ilimbav, o prăjitură cu fructe de sezon, specialitate din Avrig, un cornet cu jumeri, ridichi și ceapă. Coșurile de picnic sunt gândite pentru două persoane și vor putea fi cumpărate de la standul asociației între orele 12 și 16. Fiecare coș costă 50 de lei. Prima parte a Festivalului Huet.Urban se va încheia cu concertele trupelor Lights Out și The Noise, precum și cu o proiecție de film. Huet.Urban este un eveniment organizat de Fundația Heritas și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria municipiului Sibiu.

Ateliere pentru copii

Cele două ateliere pentru copii se vor desfășura între orele 12 și 17. Atelierul organizat de Diana Ribana, prezență permanentă în cadrul edițiilor anterioare ale festivalului Huet.Urban, se numește „Căsuța tablou”. Alături de Diana, cei mici vor colora un adevărat oraș pe o pânză de tablou. Atelierul este destinat copiilor între 5 și 9 ani. Atelierul organizat de Star Kids Center propune celor mici construirea de magneți. Folosind plăcuțe de lemn și diverse șabloane, participanții la atelier vor picta, folosind culori acrilice, case și biserici din orașul nostru, aplicarea foliei de magnet fiind ultimul pas în realizarea unui frumos suvenir de la Huet.Urban 2015.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*