Pierdere DEVASTANTĂ pentru lumea modei și a creatorilor de parfumuri

Paco Rabanne, designerul spaniol sinonim cu estetica epocii spațiale a anilor ’60 și cu unele dintre cele mai bine vândute parfumuri din lume, a murit la vârsta de 88 de ani în Portsall, Franța. Moartea sa a fost confirmată de grupul spaniol Puig, care controlează acum casa de modă care îi poartă numele și compania care produce parfumuri, potrivit BBC.

Rabanne a devenit cunoscut la nivel internațional în anii 1960, s-a retras din activitate în 1999 și a fost văzut rar în public de atunci.

Grupul Puig a reînceput activitatea casei de modă Paco Rabanne în 2011, prima colecție fiind semnată designerul indian Manish Arora. Din 2013, activitatea a fost preluată de francezul Julien Dossena.

„El a făcut parte dintre cele mai vizionare figuri din moda secolului XX şi moştenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspiraţie”, se arată într-o declaraţie a mărcii sale pe reţelele de socializare.

Rabanne a fost distins cu National Fashion Design Award în 2010 pentru „inovaţia sa şi contribuţia în toate domeniile culturii secolului XX”.

Este fiul unui general andaluz loial Republicii pe nume Francisco Rabaneda Postigo, care a fost împuşcat în Santoña (Cantabria) în 1937. Mama sa era bască a fost şi ea militantă şi membră a conducerii Partidului Comunist din Spania (PCE).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*