Pierdurăm în Bănie! CS Universitatea Craiova – FC Hermannstadt 2-0 (0-0)

FC Hermannstadt a pierdut fără drept de apel în Bănie, în această seară, în fața Universității Craiova, în cadrul etapei a 23-a a SuperLigii României la fotbal. Soarta partidei a fost decisă de internaționalul Andrei Ivan, care a punctat decisiv în minutele 48 și 69. Atacantul gazdelor a „spart gheața“ după 4 luni de secetă.

(articol de Dan GREAVU)

foto: facebook/FCH

Marius Măldărășanu s-a bucurat de recuperarea lui Ene, accidentat runda trecută, și l-a trimis alături de Bejan și Issah în centrul defensivei sibiene. S-a blindat la mijloc, pentru a tăia elanul oltenilor și a declanșa contraatacuri ucigătoare. O formulă interesantă, care a dat roade în prima repriză. Antrenorul sibienilor le-a citit bine jocul oltenilor, FC Hermannstadt semnând primele ocazii și dictând ritmul partidei. După prima jumătate de oră, sibienii au trecut chiar la presing avansat, au recuperat multe mingi în jumătatea adversă și, pe acest fond, au ratat cea mai mare ocazie a reprizei. Butean (‘37) n-a putut însă să-l învingă pe Arlauskis din careu, din poziție unu la unu. Îndrăzneala sibienilor a fost taxată pe contraatac, Rivaldinho (‘42) fiind blocat in extremis de Letica, sub privirile celebrului său tată, aflat în tribunele stadionului „Ion Oblemenco“.

De subliniat o eroare gravă de arbitraj a lui Marcel Bârsan. Acesta i-a acordat cartonaș galben lui Ene la două simulări ale lui Ivan, care s-a aruncat pe jos fără să fie atins măcar. Fundașul nostru a fost pus sub presiune, fiind nevoit să atace cu grijă, pentru a nu fi eliminat. Centralul anunța astfel o atitudine părtinitoare, o „ciupeală“ care avea să se dovedească fatală echipei sibiene. Practic, o eroare avea să infuențeze și scorul final, săvârșită în actul secund, la un corner acordat greșit de central. Trecută ușor cu vederea de toată lumea, din păcate.

Craiovenii au ieșit cu viteza schimbată de la cabine, iar presiunea acestora a dus la perforarea defensivei noastre în doar 3 minute. Au fost două ocazii în 2 minute. Apoi o minge recuperată la mijlocul terenului de către olteni a ajuns la Ivan, care a avansat la 22 de metri și a avut o execuție superbă, cu Ene în față, la colțul lung, pentru 1-0. 

Meciul s-a schimbat total, gazdele rămânând în atac în speranța majorării diferenței. Pe contră, FC Hermannstadt ratează o nouă ocazie uriașă. Paraschiv îl găsește pe Butean liber la 10 metri în poziție centrală, acesta greșește însă preluarea și este blocat în momentul șutului.

Același Ivan a creat apoi încă două faze periculoase, prima încheindu-se cu o bară transversală semnată de Căpățînă, apoi marcând cu capul de la colțul scurt, după cornerul acordat aiurea de către Marcel Bârsan: 2-0. Era minutul 69. Bârsan a acordat corner deși mingea șutată de Căpățînă n-a fost atinsă de nimeni, centralul fiind impresionat de cererea autorului șutului. Greșeală de arbitraj, care s-a dovedit a fi decisivă…

Măldărășanu a schimbat și el, jucând totul pe cartea atacului. Paraschiv a beneficiat în sfârșit de mingi importante, însă atacantul nostru n-a mai fost atât de inspirat ca anul trecut.  Finalul s-a jucat pe contre, însă tabela a rămas încremenită la 2-0.

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt coboară pe 10 în clasament, dar rămâne la 8 puncte de locul 6 care asigură prezența în play-off.

Am făcut aceleași greșeli ca în meciul trecut. Am pierdut prea ușor mingea și efortul de a reintra în posesia ei a fost mare. Cred că omul cheie a fost Butean. A avut câteva situații… Este un jucător inimos, în formare, din păcate nu a desfăcut lacătul. A avut o lipsă de inspirație în fața porții… Dar nu el este cel de la care să ne așteptăm să marcheze… Vom mai aduce jucători. Chiar mâine va mai veni un jucător străin, un mijlocaș“, a declarat Măldărășanu la final.

Filmul meciului

Min 6 Petrescu deschide la Butean pe dreapta, centrare a acestuia prin fața porții, periculos, din păcate Balaure nu ajunge

Min 16 Butean centrează în careu, Arlauskis intervine spectaculos

Min 22 Letica respinge de sub transversală un șut de la marginea careului de 16 metri trimis de Căpățînă

Min 37 Ocazie uriașă FC Hermannstadt. Butean nu-l poate învinge pe Arlauskis din careu, poziție unu la unu

Min 42 Contraatac rapid Universitatea, Rivaldinho este blocat in extremis de Letica

Min 46 Căpățînă trimite cu capul cu boltă, Letica reține fără probleme

Min 47 Rivaldinho trage din unghi, Letica reține

Min 48 Talonat de Ene, Ivan găsește o execuție minunată de la 22 de metri și deschide scorul: 1-0

Min 56 Paraschiv îl servește ideal pe Butean, liber la 10 metri în poziție centrală, acesta greșește preluarea și e blocat. Ocazie mare

Min 59 Același Butean este blocat din nou în momentul șutului, la o fază în careul Universității

Min 67 Iancu pătrunge în careu pe stânga, dar șutează departe de poartă

Min 68 Ivan scoate de pe linia de fund la marginea careului de 16 metri, Căpățînă trage direct în transversală

Min 69 Ivan reia cu capul din corner, de la colțul scurt, în partea opusă: 2-0

Min 71 Paraschiv trage de la distanță, pe lângă poartă

Min 74 Găsit liber în careu, Paraschiv șuteză târziu, în adversar

Min 86 Șutul lui Hanca din careu este blocat de defensiva sibiană

Echipele

HERMANNSTADT: Letica – C. Ene (79, Babic), Bejan, Issah – Butean, P. Petrescu (‘70, Bărbuț), Mino Sota, Opruț – Balaure (‘70, Biceanu), D. Paraschiv, Oroian (‘46, Iancu). Antrenor: Marius Măldărăşanu.

Universitatea Craiova: Arlauskis – Martic, Găman, Raul Silva, Vătăjelu – Căpăţînă (’72, Mateiu), Screciu (’79, Hanca) – Işfan, Nistor (’61, Cîmpanu), Ivan – Rivaldinho (’60, Koljic). Antrenor: Eugen Neagoe.

Rezultate etapa a 23-a

Vineri, 27 ianuarie:
U Cluj – Rapid 0-0

Sâmbătă, 28 ianuarie:
UTA – Mioveni 1-2
Petrolul – Chindia 1-1
„U“ Craiova – Hermannstadt 2-0

Duminică, 29 ianuarie:
ora 13.30: Argeş – Botoșani
ora 16.00: Sepsi – FCU
ora 19.00: FCSB – Farul

Luni, 30 ianuarie

ora 20.00: FC Voluntari – CFR Cluj

CLASAMENT

sursa: flashscore.ro

DECLARAȚII DUPĂ MECI Raul Opruț, Daniel Paraschiv și Marius Măldărășanu:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*