Piloții se plâng în continuare de lanternele cu laser care îi deranjează înainte de aterizarea pe Aeroportul Sibiu

Săptămâna trecută vă informam despre faptul că piloții unei companii aeriene care operează pe Aeroportul Internațional Sibiu au fost deranjați în mod constant, începând din 2019, de anumiți indivizi care îndreptau spre avioane, dintr-un bloc situat în imediata apropiere a Spitalului Militar, lanterne cu fascicol laser care îi deranjau foarte tare pe piloți. Joaca acestor indivizi, dacă o putem numi așa, este foarte periculoasă și pune în pericol siguranța traficului aerian, deoarece în zona respectivă avioanele se află în zona de apropiere finală de pistă, și înălțimea la care se află avionul în locul respectiv este foarte mică.

Piloții au sesizat ROMATSA, care la rândul său a sesizat Poliția Transporturi Aeriene, care a reușit identificarea și sancționarea persoanelor care îndreptau lanternele cu fascicol laser spre avioane, și totul părea că a reintrat în normal.

Vineri seara însă, un pilot al aceleiași companii aeriene a reclamat faptul că, în timp ce survola cartierul Ștrand apropiindu-se de aeroport, a fost victima unui fascicol laser îndreptat spre avion dintr-un bloc.

Reamintim faptul că astfel de acțiuni sunt deosebit de periculoase, putând determina piloții să rateze aterizarea, iar urmările pot fi de-a dreptul catastrofale.

În plus cei care fac așa ceva trebuie să știe că, dacă sunt prinși, riscă amenzi între 8000 și 16000 de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*