Placă memorială în amintirea lui Ilie Micu, dezvelită pe fațada școlii sibiene care îi poartă numele

Conducerea Școlii de Arte și Meserii „Ilie Micu“ a dezvelit, marți, placa memorială a celui ce patronează activitatea acestei instituții, în condițiile în care, pe 6 iulie, se vor împlini 45 de ani de la trecerea în neființă a marelui om de cultură, compozitor, dirijor și profesor emerit Ilie Micu.

Festivitatea a avut loc la sediul școlii din str. Avram Iancu, nr. 10. Proiectul a fost organizat în baza parteneriatului cu Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu, semnat anul trecut.

Cu ocazia comemorării, au fost finalizate, conform înțelegerii, demersurile în vederea concretizării acestui proiect. La dezvelire au fost prezenți directorul școlii, Alina Pinca, artistul plastic Ioan Cândea, autorul lucrării, vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca, directorul Direcției pentru Cultură Sibiu, dr. Valentin Delcă, fiica lui Ilie Micu, Iliana Mârza, precum și istoricul Dan Nanu, descendent al lui Ilie Micu.

Festival anual

Dezvelirea plăcii memoriale a făcut parte din festivalul „Obiceiuri și Tradiții…” al Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu“ Sibiu, ediția a VII-a. Tot în cadrul festivalului, marți, la Sala Thalia, a fost organizat un spectacol la care au participat toate clasele școlii „Ilie Micu“: canto muzică populară, canto muzică ușoară, orgă – acordeon, instrumente de suflat, jocuri populare Gura Râului, jocuri populare Sadu, jocuri populare Tălmaciu, fluiere Săliște, fluiere Rășinari, grup vocal mixt Jina, artă tradițională Jina și canto muzică populară Agnita. Invitată în recital a fost Nineta Popa Ionescu. Totodată, miercuri, la Biblioteca Astra, a avut loc spectacolul susținut de cursanții de la clasele de chitară, actorie și pian. Festivalul se încheie cu expoziția de pictură organizată în Turnul Sfatului. Lucrările vor fi expuse până pe 30 iunie.


Cosmin PAL

One Comment

  1. Mircea Furdui says:

    Felicitari!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*