Planta de sezon care previne anemia. Menține inima sănătoasă și calmează durerile de cap

Planta de sezon care previne anemia. Această plantă este bogată în vitamine și minerale care ne ajută să ne menținem sănătoși pe tot parcursul anului, mai ales primăvara.

Planta de sezon care previne anemia este plină de vitamine și nutrienți. Ea este consumată atât crudă, cât și în anumite preparate culinare românești. Această plantă minune este salata verde, relatează Monitorul de Cluj.

Salata verde are foarte puţine calorii, dar este bogată în vitamina A şi betacaroten, vitaminele K şi C, minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu şi zinc, dar nu numai, scrie csid.ro.

 Planta de sezon care previne anemia. Menține inima sănătoasă

Planta de sezon care previne anemia. Salata verde conține o cantitate de fier, mai mult decât în alte salate. Fierul ajută la crearea celulelor roșii în sânge și prevenirea anemiei.

Totodată, salata verde este benefică și pentru sănătatea inimii. Vitaminele A şi C din compoziția salatei ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge şi previn formarea plăcilor pe vasele de sânge. De asemenea, acidul folic reduce riscul de apariţie sau agravarea afecţiunilor cardiovasculare.

Vitamina C din salata verde ajută și la menținerea sistemului imunitar sănătos.

Planta de sezon care previne anemia. Calmează durerile de cap

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, salata verde poate să combată și migrenele. Salata verde conține o substanță numită lectucarium care are capacitatea de a induce somnul, de aceea poate fi folosită pentru tratarea insomniilor.

Un amestec de salată verde și ulei de trandafiri aplicat pe frunte și la tâmple stimulează somnul persoanelor care suferă de insomnie și ameliorează durerile de cap, scrie sfatulmedicului.ro.

Leguma de sezon care previne. Conținutul ridicat de vitamina K din salata verde contribuie și menținerea oaselor sănătoase. Potrivit unui studiu, vitamina K joacă un rol important în creșterea masei osoase și prevenirea osteoporozei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*