PMP a prezentat programul de guvernare „Mişcăm România” (P.E.)

Programul de guvernare al Partidului Mişcarea Populară cuprinde aproximativ 200 de proiecte şi măsuri concrete care, odată aplicate, vor ajuta România să facă un pas semnificativ înainte din punct de vedere economic, social, administrativ.

Având în vedere problemele sistemice scoase la lumină de pandemie şi şirul lung de tragedii petrecute în spitalele româneşti, PMP propune o reformă din temelii prin intermediul unei Legi privind organizarea şi funcționarea sistemului de Sănătate.
În acelaşi timp, se impune creşterea semnificativă a finanțării Sănătății până la media UE şi modificarea legislației astfel încât spitalele să aibă regim de societăți cu capital de stat pentru a-şi completa veniturile.
În ceea ce priveşte Educația, angajamentul Partidului Mişcarea Populară este ca niciun copil să nu fie lăsat în urmă. Asta înseamnă o creştere incrementală până în 2024 a alocărilor bugetare în aşa fel încât să fie respectat Pactul pentru Educație din 2008 care presupune 6% din PIB pentru Învățământ şi 1% pentru Cercetare.
Cu aceşti bani, toate şcolile vor fi conectate la internet, dotarea corespunzătoare a tuturor unităților de Învățământ din România cu grupuri sanitare şi să aibă acces la apă curentă. De asemenea, se pot dezvolta programe de reducere a abandonului şcolar timpuriu. În plus, PMP doreşte construirea a 1.000 de creşe în următorii patru ani.
Criza economică adusă de pandemie ne-a arătat importanța accelerării procesului de digitalizare a economiei şi administrației publice româneşti. Tocmai de aceea, propunem înființarea unui Minister pentru Digitalizare, Inovare şi Inteligență Artificială.
Ministerul va pleca de la structura instituțională şi funcțională oferită de Autoritatea pentru Digitalizare din România. În acest context, PMP susține implementarea imediată a noului standard 5G în România evitându-se folosirea tehnologiei chineze care prezintă riscuri de securitate. Ţara noastră are şansa uriaşă de a face un salt economic şi societal semnificativ în următorii patru ani dacă mergem pe drumul digitalizării, mai ales că, având în vedere numărul mare de IT-işti bine pregătiți, îndeplinim condițiile necesare pentru un astfel de succes.
PMP este partidul care a susținut mereu cauza românilor de ambele părți ale Prutului. În continuare, milităm pentru înființarea unui Minister pentru Relația cu Republica Moldova care să sprijine activ politicile de reformă administrativă ale noii administrații de la Chişinău. Dacă vrem un progres societal major, dacă ne dorim o țară ca afară, avem datoria de a investi în Cultură. Iată de ce PMP susține alocarea a 1,5% din PIB pentru Cultură, bani care să fie folosiți atât pentru acțiuni concrete la nivel național, dar şi pentru promovarea unei imagini favorabile în plan extern. Milităm şi pentru consolidarea unui parteneriat între stat şi culte pentru asumarea unui rol crescut al Bisericii în asistența şi îngrijirea persoanelor vulnerabile, parteneriat care va avea ca obiectiv şi promovarea valorilor creştine. Parteneriatul va fi deschis către Biserica Ortodoxă Română, Biserica Catolică şi celelalte culte recunoscute legal.
Poate cel mai important, PMP doreşte ca toate construcțiile bugetare din următorii patru ani să fie concentrate pe investiții în infrastructură cu potențial de multiplicare ridicat şi pentru ajutorarea IMM-urilor româneşti puternic afectate de criza economică. Partidul Mişcarea Populară militează pentru reducerea taxării forței de muncă, limitarea birocrației şi digitalizarea economiei. Evident, PMP va promova, în următorii patru ani, şi temele sale tradiționale: reducerea la 300 a numărului de parlamentari; eliminarea pensiilor speciale care sunt furt din banul public; revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin; reforma statului; şi transparență în administrația publică şi în instituțiile subordonate statului. Biroul de presa al PMP Sibiu.
Comandat de Partidul Mișcarea Populară filiala Sibiu – CIF: 39065480 CUI AEP: 11200012 | Publicat de Mesagerul de Sibiu S.R.L.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*