PMP pentru SIBIU SMART (P.E.)

Ingrid Sofia Höhr: În ultimii ani Sibiul a cunoscut o perioadă de stagnare. Dacă cineva este de părere că asfaltarea unei străzi este îndeajuns ca să putem categoriza managementul unei primării că fiind unul prosper, va spun aici că nu este așa. Așadar, am decis să analizăm nevoile orașului nostru și pe baza rezultatelor obținute am dezvoltat un program competitiv care va trezi Sibiul din somnul adânc pe care pare să-l prefere și va pune orașul nostru înapoi pe harta orașelor competitive și exemplare. 

Am depistat cinci zone cheie asupra cărora am decis să ne focusam și în jurul cărora am dezvoltat proiectul nostru SIBIU SMART.

 

SMART Educație

Educația definește demersul unei țări. La capitolul ăsta am eșuat amarnic. Așa că vă asigur că o să fac tot ce stă în putința administrației locale pentru a accelera dezvoltarea competivității Sibiului.

 • creșe și grădinițe raportate corect la numărul copiilor
 • nici un cartier fără creșă sau grădiniță
 • adaptarea programelor școlare la situații speciale
 • resurse financiare din fonduri financiare din fonduri proprii și fonduri europene

SMART Dezvoltare Urbană

Știm cu toții cum arată traficul din Sibiu. La fel, am aflat între timp, că administrația actuală nu se obosește să investească în dezvoltarea rutieră a orașului nostru. Cine folosește transportul în comun poate povesti nenumerate basme, iar pe partea atragerii fondurilor oferite am recunoscut de mult că suntem cel puțin deficitari. Însă, despre persoanele cu dizabilități de orice fel, ce să mai spunem? Și atunci, vă propunem următoarele:

 • crearea Zonei Metropolitane Sibiu
 • extinderea liniilor de transport în comun către Șelimbăr, Cisnădie, Șura Mare și nu numai
 • acces la resurse din fonduri nerambursabile (în parteneriat)
 • implementarea măsurilor specifice pentru accesul persoanelor cu dizabilități în spațiul urban
 • SIBIU GREEN CITY – decongestionare trafic prin crearea de parcări în zonele limitrofe ale orașului

SMART Digitalizare

Da, este funcțional. Ne putem face programările online și funcționează în mare parte. Dar și aici putem mai mult. Așadar, vă propunem:

 • implementarea unei platforme „functionarul virtual”
 • susținerea proiectelor din bugetul local (parteneriate public-private) și fonduri nerambursabile

 SMART Turism

Aeroportul și un centru curat nu reprezintă întregul potențial. Ne dorim:

 • exploatarea potențialului geografic și istoric prin programe de dezvoltare turistică
 • programe asumate în întregime de administrația locală, PRIMAR, folosind resursele disponibile (fonduri de orice natură, bugete locale)

SMART Sănătate Publică

Deși managementul în administrația publică urmărește niște principii învechite și regăsim adeseori mai multee schimbări de personal decât de ustensile și materiale de consum pentru pacienți, odată ajunși în familia europeană a venit momentul să găsim și să implementăm și soluții:

 • implicarea administrației locale în toate segmentele constitutive ale Sănătății Publice cerând instituțiilor implicate efectuarea tuturor activităților aferente atribuțiilor ce le revin
 • susținerea construirii unui spital modern monobloc
 • atragerea de fonduri pentru programele de screening al populației în vederea combaterii Covid.

 

Ingrid Sofia Höhr: Tânără fiind, am făcut pasul să plec din țară. La fel ca mulți alții din perioada aceea, am considerat că am șanse mai mari afară să-mi construiesc o viață mai bună pentru mine, dar mai ales, fiind o mamă tânără, pentru copilul meu. Și totuși nu m-am putut desprinde de frumosul oraș al nostru. Întoarcerea mea se datorează legăturii sufletești de orașul nostru care în toți acești ani în care am fost departe m-a ținut aproape de casă și sunt hotărâtă să mă implic direct și personal alături de dumneavoastră.

Dorința mea de a deveni primar își are rădăcinile în convingerea că Sibiul poate deveni un oraș modern, un oraș SMART și sunt convinsă că datorită experienței mele acumulată pot accelera procesul modernizării orașului.

Vreau ca tinerii noștri să aleagă conștient și în buna credință că Sibiul reprezintă o adevărată oportunitate să rămână acasă, celor plecați trebuie să le oferim o platformă prin care întoarcerea să devină cea mai bună opțiune. Nu mai suport să văd părinții și bunicii noștri așteptând la poartă…

Vreau și pot alături de echipa mea să intrăm în administrație cu idei noi și moderne, să fim acolo în slujba oamenilor.

Puterea schimbării stă în mâinile voastre și vă asigur că votul dat mie și echipei mele nu se va irosi!


Comandat de Partidul Mișcarea Populară | cod AEP 21200020 | Publicat de Mesagerul de Sibiu SRL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*