PMP pregătește „surprize spectaculoase” pentru europarlamentare

Partidul Mișcarea Populară pregăteşte „surprize spectaculoase” pentru alegerile europarlamentare, în urma cărora speră ca formaţiunea politică să aibă trei europarlamentari, a anunțat astăzi, la Sibiu, președintele formațiunii, Eugen Tomac.

„Eu vă asigur că lista PMP, cel puţin primii cinci vor fi mult mai buni decât primii cinci din oricare din celelalte partide. Lista noastră ne vom strădui să fie mult mai bună decât la ceilalţi şi în acest sens fiţi siguri că PMP-ul va oferi nişte surprize spectaculoase pentru alegerile europarlamentare”, a declarat Eugen Tomac. Liderul PMP a spus că el nu îşi doreşte să candideze la alegerile europarlamentare, dar, dacă partidul îi va cere asta, va candida. De asemenea, Tomac a precizat că nu i-a propus lui Traian Băsescu să candideze la alegerile europarlamentare. Potrivit lui Eugen Tomac, PMP are şansa să aibă trei europarlamentari după alegerile pentru Parlamentul European. „Vom fi realişti. Cred că doi – trei avem şansa să obţinem”, a estimat Tomac. PMP va discuta strategia pentru alegerile europarlamentare în 26 octombrie, la Piatra Neamţ, iar lista finală cu candidaţii va fi cunoscută până la finalul anului, potrivit lui Eugen Tomac.

În ceea ce privește posibilitatea ca un loc eligibil să fie rezervat organizației județene PMP Sibiu, președintele formațiunii a comentat că „este o filială foarte bună, dornică de rezultate. O candidatură poate ajuta organizația să se dezvolte”. În ceea ce o privește, Ingrid Hohr, președintele filialei sibiene, a declarat că nu intenționează să candideze pentru un post de eurodeputat, dar a anunțat că și la Sibiu au fost deja inițiate discuțiile pentru „a identifica idei”.

Tot astăzi, la Sibiu, Eugen Tomac a cerut demisia ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, după prăbuşirea casei lui Brâncuşi de la Hobiţa. „Explicaţia pe care a oferit-o ministrul Culturii este halucinantă şi anume că Ministerul Culturii nu a avut bani pentru a cumpăra această casă, ceea ce arată cât de gravă este situaţia în ceea ce priveşte atitudinea Statului, în raport cu propriul patrimoniu. Acest om nu mai poate rămâne în funcţie nici măcar o zi. Dacă nu are decenţa minimă pentru a-şi da demisia, el trebuie demis urgent. Nu este posibil ca Ministerul Culturii să spună că nu are bani pentru a pune în aplicare un drept de preemţiune pe care îl are Statul faţă de orice bun pe care trebuie să îl protejeze”, a declarat Tomac.

Liderul PMP a mai spus că va discuta cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a anunţat, aseară, că o moţiune de cenzură va fi depusă „cu siguranţă”. Totuși, Eugen Tomac este de părere că sunt şanse foarte puţine, acum, pentru a trece o moţiune de cenzură şi că un astfel de demers ar fi trebuit făcut de Opoziţie imediat după evenimentele din 10 august.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*