PNL a câștigat alegerile în județul Sibiu. USR promite un birou europarlamentar la Sibiu

Partidul Naţional Liberal (PNL) a câştigat alegerile europarlamentare în judeţul Sibiu cu scorul de 47,66%, potrivit situaţiei publicate astăzi, pe site-ul Prefecturii, de către Biroul Electoral Judeţean (BEJ), fiind vorba de rezultate parţiale.

Potrivit sursei citate, PNL a obţinut 46.172 de voturi. Alianţa 2020 USR PLUS s-a clasat pe locul 2 în judeţul Sibiu, cu scorul de 25,97%, obţinând 25.159 voturi. PSD a reuşit al treilea rezultat în judeţ, cu scorul de 10,97%, ceea ce înseamnă 10.632 voturi.

Reprezentanții Alianței 2020 USR PLUS Sibiu au declarat, într-un comunicat, că Sibiul a devenit un simbol al civismului. Aceștia i-au felicitat pe liberali pentru rezultatul obținut și au promis că Sibiul va avea un birou de europarlamentar. „La alegerile generale din 2016, județul Sibiu se plasa la coada clasamentului cu una dintre cele  mai scăzute participări la vot. La aceste alegeri, ați fost printre cei mai activi dintre români, rata de participare fiind printre cele mai mari din țară – 55%. Atunci, USR, un partid abia înființat, a obținut  19000 de voturi, adică 14 procente, ceea ce reprezenta un scor excepțional. Acum, Alianța 2020 USR PLUS a primit de peste două ori mai multe voturi, adică 50700 și se află pe locul 2 la finalul centralizării rezultatelor. Am obținut un scor de 25,1% la nivelul județului și de 33,62% în municipiul Sibiu, ceea ce este onorant. Rezultate peste media țării s-au obținut și în Șelimbăr (38,37%), Cisnădie (29,73%), Turnu Roșu (27,55%). Esențial pentru noi este că sibianul Nicu Ștefănuță, candidat pe locul 6 pe lista Alianței, a fost ales europarlamentar. Așa cum am promis, Sibiul va avea un birou de europarlamentar, iar odată cu această bucurie vine și asumarea responsabilității care decurge de aici. Îi felicităm pe colegii noștri de la PNL, câștigătorii acestui scrutin și pe cei care au hotărât că lupta anti justiție trebuie să înceteze”, se arată în comunicatul alianței.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*