PNL: Amplasamentul de pe Calea Șurii Mici este SINGURUL care îndeplinește condițiile pentru a găzdui noul spital județean

Consilierii social-democrați au votat în favoarea contractului de asociere dintre municipiul Sibiu și județul Sibiu pentru construcția noului spital județean, iar terenul de pe Calea Șurii Mici este singura variantă, susțin liberalii sibieni.

Virgil Popa

„Sibienii se cuvine să fie informați înainte de orice că, atât în Consiliul Județean, cât și în Consiliul Local, PSD a votat în favoarea contractului de asociere dintre municipiu și județ, care prevede explicit chiar amplasamentul împotriva căruia se manifestă la nivel de declarații. La fel s-a întâmplat și atunci când Consiliul Județean Sibiu a intrat, prin hotărâre aprobată în unanimitate (deci și de PSD!), în proprietatea terenului atât de hulit acum, cu destinația clară – spital. Daniela Cîmpean și consilierii PNL (locali și județeni) insistă pentru terenul din Calea Șurii Mici dintr-un motiv simplu și deloc ascuns: fiindcă e singurul! Este singurul amplasament întabulat, singurul primit cu destinație spital, singurul în legătură cu care s-au demarat procedurile pentru studiile necesare prin lege. Social-democrații au prostul obicei de a transforma calitățile în defecte, apropierea de autostradă și de aeroport a unui spital fiind în viziunea lor neajunsuri”, a declarat Virgil Popa, liderul grupului PNL din Consiliul Local Sibiu.

Pe de altă parte, liberalii acuză PSD că se împotrivește amplasamentului noului spital doar pentru că nu e proiectul lor și nu pentru că le-ar păsa de sibieni. „Consilierii Partidului National Liberal susțin fără rezerve construirea noului spital pe amplasamentul deținut de Consiliul Județean Sibiu. Este, după părerea noastră singura soluție în acest moment care permite înaintarea proiectului. Firește, susținem parcurgerea întocmai a pașilor legali, inclusiv întocmirea studiilor. Ne așteptăm ca, măcar de acum încolo, PSD să fie racordat dacă nu la realități, măcar la propriile voturi din ședințe. De asemenea, ne așteptăm ca PSD, partid aflat la guvernare, să se implice în realizarea noului spital cu mai mult decât cu o vizită-două la ceas de seară a vreunui lider național doldora de promisiuni”, a completat Gheorghe Sterp, liderul grupului PNL din Consiliul Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*