PNL îi dă șah Vioricăi Dăncilă la Sibiu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la Sibiu, că are „o părere proastă” despre noii miniştri interimari propuşi astăzi de premierul Viorica Dăncilă, el adăugând că „PNL a iniţiat o moţiune de cenzură, orice gest mai face Viorica Dăncilă, îl face degeaba.”

Întrebat ce părere are despre noii miniştri interimari, Orban a răspuns: „Am aceeaşi părere proastă.”

Liderul PNL a reiterat că este convins că guvernul actual va cădea în urma moţiunii de cenzură, în condiţiile în care există suficienţi parlamentari care să o voteze.

„PNL a iniţiat o moţiune de cenzură, orice gest mai face Viorica Dăncilă, îl face degeaba. Joi se va dezbate şi se va vota moţiunea de cenzură şi acest guvern va fi istorie. (…) opţiunea de cenzură are 237 de semnatari, iar pe lângă cei 237 de semnatari vor fi cel puţin 7 voturi în plus din partea unor parlamentari care nu au semnat moţiunea de cenzură. Ca atare, 237 şi cu 7 îmi dă 244”, a mai spus Orban.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, astăzi, preşedintelui Klaus Iohannis noi propuneri de miniştri interimari, potrivit unor surse oficiale. Conform surselor citate, Dăncilă l-a propus pe ministrul Apărării, Gabriel Leş, ca ministru interimar al Afacerilor Interne, pe vicepremierul Daniel Suciu ca ministru interimar al Justiţiei, iar pe ministrul Cercetării, Nicolae Hurduc, ca ministru interimar la Educaţie.

Social-democrații au emoții

Deputatul social-democrat Ioan Terea consideră că moţiunea de cenzură este „pe muchie de cuţit” şi se aşteaptă şi la plecări şi la veniri la PSD în următoarele zile. „Eu aş vrea să vă spun următorul lucru: moţiunea este la muchie la cuţit. Trebuie să recunoaştem. Depinde cine trebuie să asigure cele 233 de voturi. Părerea mea că, la această oră, nici PSD-ul nu poate să asigure 233, nici Opoziţia. Este la muchie de cuţit, vedem joi ce se va întâmpla”, a declarat parlamentarul sibian, astăzi, într-o conferinţă de presă. Deputatul spune că „nu se ştie” dacă va trece sau nu moţiunea de cenzură. „Noi suntem un pic subiectivi acum şi spunem că moţiunea nu o să treacă. Nu se ştie. Nu se ştie. Miza este foarte mare”, a subliniat Terea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*