PNL: Nicolae Neagu, favorit la Consiliul Județean Sibiu

Senatorul Nicolae Neagu ar putea fi „locomotiva“ liberalilor către președinția Consiliului Județean Sibiu.

„Nicolae Neagu ar putea să fie locomotiva PNL la Consiliul Județean. În perioada următoare, vom purta discuții cu firme de sondaje și sper că pînă la finele lunii noiembrie să știm ce candidați vor fi poziționați mai bine în interiorul PNL pentru alegerile locale din 2016“, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, Mircea Cazan, co-președintele PNL Sibiu.

Neagu confirmă că s-a înscris în cursa internă pentru a fi desemnat candidatul PNL la șefia Legislativului județean. „Printre cei care își doresc mă aflu și eu. Decizia PNL este corectă, pentru că trebuie să existe o analiză a celor care vor să candideze“, a apreciat el. Liberalul este de părere că primarii și președinții de Consilii Județene ar fi trebuit aleși direct, cu două tururi electorale, și nu așa cum prevede noua lege – primarul ales dintr-un singur tur, iar președintele din rândul consilierilor județeni.

Cei doi liberali au comentat și situația actualului președinte al Consiliului Județean, Ioan Cindrea, condamnat definitiv de instanța supremă pentru conflict de interese. „Nu i-am cerut demisia lui Ioan Cindrea. Este un politician serios și sper să fie un om de cuvânt, ca atunci când a declarat că se va retrage de la Consiliul Județean la catedră“, a afirmat Cazan, fost partener de alianță și tovarăș de campanie al liderului social-democrat.

(Cosmin PAL)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*