PNL Sibiu: Centura de sud a Sibiului și centura municipiului Mediaș, proiecte esențiale

Două protocoale privind parteneriate de implementare pentru realizarea centurilor ocolitoare Sibiu Sud și Mediaș au fost semnate eri la sediul Consiliului Județean Sibiu, în prezența vicepremierului Raluca Turcan și a ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

„Cele două proiecte sunt esențiale în decongestionarea traficului, în reducerea nivelului de poluare din municipiile Sibiu și Mediaș și în asigurarea legăturii eficiente cu localitățile din jur. Ele demonstrează faptul că nici Guvernul, nici Consiliul Județean Sibiu – care a demarat proiectul Variatei Sibiu Sud de la zero, nu se tem să își asume angajamente de această anvergură”, se arată într-un comunicat al PNL Sibiu.

Primul document semnat prevede implementarea proiectului variantei ocolitoare Sibiu Sud și desemnează rolul și responsabilitățile fiecărei părți: Ministerul Transporturilor, prin intermediul CNAIR, va administra obiectivul, va gestiona exproprierile, auditul, în timp ce Consiliul Județean se va ocupa de partea tehnică a proiectului, anume studiul de fezabilitate, documentațiile necesare și altele. Centura Sibiu Sud are identificate surse de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, potrivit sursei citate.

„Documentul privitor la Varianta Ocolitoare Mediaș reprezintă primul pas concret în realizarea obiectivului care nu a primit sprijinul guvernelor anterioare. Acum, cu ajutorul Guvernului Orban, fondurile alocate proiectului sunt deblocate, iar documentația necesară poate fi inițiată.

Semnarea celor două documente reprezintă un moment important în dezvoltarea infrastructurii rutiere din România. După cum vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, Guvernul PNL caută în continuare, în autoritățile din toată țara, parteneri responsabili și profesioniști, așa cum a găsit la Sibiu și la Mediaș: „Eu cred că toate autoritățile care îi respectă pe locuitori vor iniția astfel de proiecte, pe modelul Sibiului”. A fost reiterată susținerea pe care Guvernul o acordă proiectelor ambițioase inițiate de autorități locale, din partea cărora se așteaptă implicare și determinare: „Misiunea noastră, a Guvernului României, este să le fim alături, să dezvoltăm ceea ce ar fi trebuit să creeze guvernele dinaintea noastră, anume parteneriate solide, oneste și concrete cu primăriile și consiliile județene” a afirmat viceprim-ministrul Raluca Turcan, demonstrând, încă o dată, convingerea că dezvoltarea și creșterea calității vieții nu au culoare politică”, au mai arătat liberalii sibieni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*