PNL, susținut de semnăturile a peste 1.400.000 de români în cursa pentru europarlamentare (P)

PNL a depus peste 1.400.000 de semnături la Biroul Electoral Central, reprezentând cel mai mare număr de susținători ai candidaților pentru Parlamentul European.

„Partidul Național Liberal, astăzi, este partidul care se bucură de cea mai mare încredere, iar acest lucru l-am demonstrat prin numărul de semnături pe care le-am depus în susținerea listei, clasând Partidul Național Liberal pe primul loc ca susținere a listei de candidați. Am bătut PSD-ul în strângerea de semnături și de asemenea, pe 26 mai vom bate PSD în alegerile pentru Parlamentul European”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban.

Numărul unu pe lista PNL își va deschide birou de europarlamentar la Sibiu

„PNL este partidul care va reprezenta în mod competent interesele României în Uniunea Europeană. Ne angajăm în fața românilor că banii europeni ce ne revin vor ajunge în proiecte de dezvoltare de care țara are atâta nevoie”, a spus Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL.

Rareș Bogdan deschide lista liberalilor pentru Parlamentul European, fiind totodată și candidatul care și-a anunțat deja intenția de a-și deschide un cabinet de europarlamentar la Sibiu.

„Primul candidat pe lista PNL, Rareș Bogdan, este un apărător îndârjit al drepturilor și intereselor românilor și cel mai vocal contestatar al derapajelor anti-europene ale coaliției PSD – ALDE. Este și vocea PNL Sibiu în Parlamentul European, organizația care a dat președintele României și cel mai bun rezultat la alegerile parlamentare trecute”, a declarat Raluca Turcan.

Europarlamentari și primari de top, pe lista liberalilor

Lista include actuali europarlamentari ai PNL: Siegfried Mureșan, Adina Vălean, Marian Jean Marinescu, Cristian Bușoi, Daniel Buda. „PNL are cea mai serioasă și mai experimentată echipă de europarlamentari, oameni care au demonstrat că pot influența decisiv hotărârile Uniunii Europene în beneficiul românilor. Siegfried Mureșan este primul negociator-șef român pentru bugetul Uniunii Europene de 160 miliarde de euro pentru perioada 2021 – 2027. Este, totodată, europarlamentarul care a luptat pentru ca Parlamentul European să o susțină pe Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al UE. Reprezentanții PNL în PE au avut, cu toții, rezultate remarcabile în domenii precum agricultură, infrastructură, sănătate, telecomunicații, demonstrând că pot influența decisiv hotărârile Uniunii Europene în beneficiul românilor”, a subliniat Raluca Turcan.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, și cel al Aradului, Gheorghe Falcă, se regăsesc pe lista viitorilor europarlamentari liberali. „Propunem candidați cu o experiență remarcabilă în gestionarea proiectelor cu fonduri europene, în administrația publică locală. Sunt primari de orașe care au transformat radical comunitățile lor, cu bani europeni. România merită să fie reprezentată în mod competent în Europa. Românii merită să beneficieze 100% de banii europeni pentru investiții!”, a declarat prim-vicepreședintele PNL.

Guvernarea PSD – ALDE, „o înșelătorie cap coadă”

Liberalii consideră că alegerile pentru Parlamentul European dau șansa unui restart democratic pentru România, după ultimii ani de guvernare PSD.

„PSD-ALDE au dat peste cap justiția din România, au îngropat economia, angajamentele internaționale, au scos sute de mii de oameni în stradă. Au dat ordonanțe de urgență în apărarea infractorilor, încălcând grav statul de drept. Cu altă ordonanță de urgență au crescut facturile oamenilor la energie electrică, termică, gaz, telefonie și TV, au făcut să explodeze cursul leu – euro și au blocat complet economia. Domenii prioritare de dezvoltare, precum educația și sănătatea sunt subfinanțate, iar tot mai mulți tineri, medici și profesori pleacă din țară. Administrația publică locală s-a trezit practic sărăcită, fără posibilitatea de a mai face investiții. Nu despre asta s-a vorbit în campanie! Guvernarea PSD-ALDE este o guvernare exclusiv în favoarea corupților, este o înșelătorie cap – coadă. Votul la aceste alegeri europarlamentare este instrumentul cel mai la îndemână pentru a spune «stop» politicii PSD”, a declarat Raluca Turcan.

La rândul său, Rareș Bogdan a apreciat că bătălia pentru alegerile europarlamentare va fi cea mai dificilă din ultimii 30 de ani. „Nu vorbim doar de niște alegeri europarlamentare, vorbim despre direcția României, vorbim despre a fi sau a nu fi în Europa, vorbim despre a fi sau a nu fi în parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii”, a punctat candidatul liberal.


ADVERTORIAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*