Pod nou la Bogatu Român

Consiliul Județean Sibiu a recepționat în data de 19 iunie construcția unui nou pod pe Drumul Județean 141C. Podul deservește două sate ce țin de comuna Păuca: Bogatu Român și Broșteni, care riscau să rămână izolate.

Un vechi pod din lemn existent inițial se distrusese de mai mulți ani, iar varianta ocolitoare pentru drum era puternic afectată de alunecări de pământ, cauzate de configurația terenului și de afluenții puternici.

„Este o construcție deosebit de importantă pentru comunitățile din Bogatu și Broșteni, care în cazul ploilor abundente erau direct afectate și efectiv izolate”, a explicat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Podul recepționat luni este un pod pe grinzi din beton armat, îmbrăcat în mixtură asfaltică, cu o lungime totală de 24 de metri și o înălțime de 8,60 metri. Lucrările au inclus și amenajarea albiei, având în vedere panta longitudinală considerabilă, pentru a împiedica alunecările.

Lucrarea are un cost total de 2,57 milioane de lei și face parte din Programul multi-anual privind obiectivele de investiții proprii ale Consiliului Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*