Pod nou la Săsăuș

Consiliul Județean a finalizat construirea unui pod nou în localitatea Săsăuș, lucrările fiind executate de societatea Prodial SRL.

Investiția a fost necesară pentru ca trecerea peste drumul județean 105 A să se realizeze în condiții de siguranță, vechiul pod fiind într-o stare avansată de degradare din cauza inundațiilor. La începutul acestei săptămâni a avut loc recepția la terminarea lucrărilor, eveniment la care au participat din partea Consiliului Județean Sibiu specialiști din cadrul Serviciului Patrimoniu și Investiții: Daniela Stoica, șef serviciu, inginerii Horia Brad și Vasile Țârmonea.

Podul are o deschidere de 17 metri și o lungime totală de 24,10 metri. Lățimea totală a podului este de 11,70 metri, iar lățimea părții carosabile a podului este de 7,80 metri, fiind prevăzut cu două trotuare cu lățimea de 1,50 metri. Valoarea totală a investiției se ridică la 2.351.663 lei, finanțarea fiind asigurată majoritar din fondurile atrase de Consiliul Județean prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de 2.267.141 lei.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*