Poliţia de Investigare a Criminalităţii Economice, vigilentă la comerţul cu produse contrafăcute

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu au desfăşurat acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu mărfuri contrafăcute. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice au indisponibilizat ieri, 115 geci contrafăcute, la vânzare valoare acestora fiind de aprox. 35.000  de lei.

IMG_2432Polițiștii de investigare a criminalității economice Sibiu au efectuat în data de 25 februarie, verificări în cadrul unui complex comercial, fiind vizată activitatea de comerț cu produse contrafăcute. Astfel, în urma verificării efectuate la o societate comercială, polițiștii au descoperit 115 geci oferite spre comercializare, etichetate cu marca unui brand cunoscut, etichetele fiind însă aplicate cu adeziv peste locul unde inițial exista eticheta firmei producătoare a gecii, alta decât brandul care apărea la momentul verificării. De asemenea, polițiștii au identificat o plasă cu etichete cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că urmau a fi folosite în eventualitatea în care cele aplicate cu adeziv se dezlipeau. Pentru gecile identificate, reprezentanții societății nu au putut prezenta documente de proveniența, valoarea acestora la vânzare fiind de aprox. 35.000 lei.

Dosar penal

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacere (art. 90 din Legea 84/1998 privind apărarea drepturilor asupra mărcilor și indicațiilor geogrfice), iar gecile au fost indisponibilizate pentru examinare și expertizare.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sfătuiesc cumpărătorii să nu se lase impresionați de eticheta viu colorata și de prețul scăzut al unui produs de brand, ci să fie atenți la detaliile pe care le poate prezenta un produs original, respectiv că este lucrat cu precizie la cele mai mici detalii, prezenta însemnelor și detaliilor de pe cutia/ambalajul original al produsului, existența certificatelor de autenticitate, la toate detaliile produsului pe care  reprezentanții magazinelor trebuie să le prezinte cumpărătorilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*