Polițiștii au descoperit un șofer praf de beat după ce, culmea, a reușit să evite impactul cu o mașină

Ieri seară în municipiul Sibiu, un sibian în vârstă de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Rahovei, a virat la stânga fără a respecta semnificația culorii roșu a semaforului electric aflat în funcțiune la intersecția cu Bulevardul General Vasile Milea.

În încercarea de a evita impactul cu autoturismul, șoferul unui mașini conduse în aceeași intersecție dinspre strada Semaforului spre strada Rahovei a pierdut controlul direcției, a pătruns pe scuarul care separă sensurile de mers pe strada Rahovei și a intrat în coliziune cu stâlpul metalic ce susține semaforul electric și un indicator.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului care a virat la stânga a indicat un rezultat negativ.

Testarea șoferului care circula dinspre strada Semaforului, un alt sibian în vârstă de 32 de ani, a rezultat însă într-o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea de către sibianul în vârstă de 32 de ani a infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, șoferul celuilalt autoturism a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului electric, cu amendă în valoare de 870 de lei și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 60 de zile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*