Polițistul care a prins un hoț în timpul liber, înjurat și amenințat! Ce a pățit individul agresiv

Întrucât postarea privind intervenția unui polițist aflat în timpul liber a împărțit platforma de social media în 2 tabere, Poliția face câteva precizări. Practic, după ce polițistul Adrian Surcel a prins un hoț în timpul liber, foarte mulți l-au lăudat. Alții, însă, s-au luat de el fiindcă a prins un hoț care a furat alimente. Un individ a fost mai agresiv decât alții. L-a înjurat și amenințat.

Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române stabilește foarte clar în art. articolul 28 alin. (4) faptul că „Poliţistul este obligat să intervină şi în afara orelor de program, a atribuţiilor sale de serviciu şi a competenţei teritoriale a unităţii din care face parte, când ia cunoştinţă de existenţa unei infracţiuni flagrante (…)”.

În ceea ce privește postarea tendențioasă și amenințătoare la adresa polițistului, exprimată într-un video pe o rețea de socializare, „trebuie să corectăm anumite opinii exprimate în spațiul public și vă asigurăm că ne-am autosesizat de îndată și totodată, am sesizat cu celeritate Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, fapta fiind încadrată infracțiune de ultraj”.

„Precizăm că autorul este în acest moment în custodia polițiștilor sibieni, urmând a fi prezentat procurorului de caz care va dispune măsurile legale ce se impun. În ceea ce privește comunicarea publică, precizăm că acest atribut ne revine exclusiv, iar prin intermediul persoanele autorizate, informăm corect și la momentul oportun despre cazurile aflate în instrumentarea polițiștilor sibieni”, transmite Poliția Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Polițist și în timpul liber

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*