Polivalenta construită de CON-A la Cluj, o bijuterie de 70 de milioane | FOTO

Cea mai mare și mai modernă sală polivalentă din România, o investiție de 70 de milioane de lei, a fost inaugurată în această seară la Cluj-Napoca. Sala a fost construită de grupul sibian CON-A.

Mircea Bulboacă, președintele grupului CON-A, a precizat că a fost o onoare pentru compania pe care o conduce să realizeze această investiție. “Ne simțim onorați să fim constructorii care au realizat această performanță și care oferă nu doar Clujului, ci întregii țări, un spațiu dedicat performanței și excelenței în sport”, a afirmat Bulboacă.

Inaugurarea oficială a avut loc în prezența oficialităților locale și a unui număr impresionant de invitați. Panglica a fost tăiată de mari campioni ai sportului românesc: Simona Richter, laureată a Jocurilor Olimpice la Judo, Ciprian Porumb, căpitanul echipei de Cupa Davis a României, Mircea Barna, omul cu 50 de selecții la naționala de baschet a României, atleta Eva Zorgo, multiplă campioană la atletism și Remus Câmpeanu, omul care vreme de 10 ani a purtat banderola de căpitan al Universității Cluj.

Inaugurarea a inclus un spectacol susținut de două dintre cele mai iubite echipe ale Clujului, devenite astfel primele care au intrat pe noul teren de joc: `U` Mobitelco (baschet) și `U`  Alexandrion (handbal).

Cea mai performantă sală din țară

Prezent la evenimentul inaugural, primarul Emil Boc a declarat că Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este cea mai frumoasă din România și este comparabilă cu alte săli din Uniunea Europeană. “Mulțumesc clujenilor, pentru că pe banii lor s-a realizat această bijuterie a sportului și divertismentului. Integral, costurile sunt din bugetul local. Avem cea mai frumoasă sală din România, comparabilă cu altele din Uniunea Europeană. Până când Bucureștiul va realiza o nouă sală polivalentă, România are de astăzi cea mai modernă și performantă sală. Pardoseala demontabilă este unică în țară”, a spus Boc.

Dimensiuni record la Sala Polivalentă

Construcția realizată de CON-A deține deja un record: este clădirea civilă din România cu cele mai lungi grinzi metalice, cu 73 de metri de deschidere liberă, dimensiuni care mai sunt întâlnite doar la hangarele avioanelor. Lucrările au fost realizate în doar 19 luni, față de 36 de luni, termenul de execuție.
Construcția este multifuncțională, configurația putând să fie schimbată pentru a găzdui atât competiții sportive, cât și mari evenimente culturale. Sala Polivalentă se remarcă prin design și folosirea unor tehnologii de ultimă oră, de la scaunele retractabile până la cel mai modern sistem video dintr-o astfel de sală.

Poate găzdui concerte cu 10.000 de spectatori

Sala este omologată pentru baschet, volei și handbal. De asemenea, Sala Polivalentă poate găzdui competiții internaționale de box, arte marțiale, gimnastică, karate, scrimă, tenis de masă, tenis de câmp sau badminton. Capacitatea sa variază între 6.100 locuri în cazul unui meci de hochei și până la 9.700 de locuri în cazul meciurilor de box. Numărul spectatorilor în cazul unor concerte sau congrese profesionale poate ajunge până la 10.000. În 31 octombrie, Sala Polivalentă va găzdui un concert James Blunt care are loc în cadrul festivalului TiMAF.

Pentru spectatori, sala oferă un parking subteran de 443 de locuri, din care 18 sunt rezervate persoanelor cu dizabilități, zone de garderobă și bar, zone speciale VIP cu acces separat și săli de conferință. Un centru media le este dedicat jurnaliștilor care vor transmite competițiile – caruri TV, reporteri și comentatori. Sportivii vor avea la rândul lor toate facilitățile cerute de regulamentele internaționale, nu doar pentru joc, ci și în zonele de vestiare sau pentru pregătirea fizică, prin sala de antrenamente și cea de fitness.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*