Pompierii militari au organizat o campanie de informare și instruire în caz de incendiu

Informarea preventivă este o activitate pe care ISU Sibiu o desfășoară constant, pentru a veni în întâmpinarea și în sprijinul operatorilor economici.

Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate dacă până la sosirea forțelor de intervenție se acționează responsabil, cu calm și corect. Pentru a putea face toate aceste lucruri este esențial să fii bine informat.

Specialiștii Inspecției de Prevenire ai ISU Sibiu au desfășurat astăzi o acțiune amplă de informare, instruire, dar și verificare a modului de acțiune al personalului unui operator economic din comuna Șelimbăr, în cazul producerii unei situații de urgență la locul de muncă.

În cadrul acțiunii de astăzi, pompierii au verificat dacă personalul operatorului economic își cunoaște responsabilitățile în cazul producerii unei situații de urgență, dacă acționează corect și mai ales dacă știe să acorde primul ajutor în cazul în care situația va impune acest lucru.

Pentru a veni în sprijinul angajaților, inspectorii de prevenire au realizat o acțiune de îndrumare, iar la fața locului a fost prezent și un formator în cadrul Centrului de formare SMURD, care a oferit informații despre acordarea primului ajutor, esențial pentru salvarea vieții.

„Activitatea de informare preventivă desfășurată de specialiștii Inspecției de Prevenire pe timpul verificărilor efectuate la operatorii economici urmărește conştientizarea angajaților asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor de prevenire.

Le mulțumim tuturor pentru deschidere și pentru modul exemplar de acțiune pe care l-au arătat” au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*