Pompierii sibieni au intervenit în nouă localităţi pentru înlăturarea efectelor inundațiilor

Pompierii sibieni au intervenit în nouă localităţi din judeţ pentru evacuarea apei din imobilele inundate şi degajarea străzilor şi curţilor gospodăriilor afectate de ploile abundente.

Potrivit unui comunicat de presă al ISU Sibiu, în perioada 28 iunie – 1 iulie, pompierii au intervenit în 32 de misiuni pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, în care au fost antrenate 63 de cadre militare şi 17 utilaje dotate cu accesoriile necesare evacuării apei.

„S-a intervenit în municipiul Sibiu şi în localităţile Şelimbăr, Şura Mică, Sălişte, Glămboaca, Nochrich, Agnita, Hosman şi Alţâna. În 20 de situaţii s-a intervenit pentru evacuarea apei din pivniţe şi subsoluri, iar în nouă cazuri apa a pătruns în imobile, celelalte intervenţii au fost desfăşurate pentru degajarea apei de pe străzi şi din curţile gospodăriilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Cristina Criveanu.

Pe lângă operaţiunile de intervenţie, ISU Sibiu a fost permanent în recunoaştere şi monitorizare a zonelor vizate de avertizările meteorologice şi hidrologice anunţate de instituţiile abilitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*