Pornește o nouă dezinsecție împotriva țânțarilor și a șobolanilor. Ce substanțe se vor împrăștia prin oraș

În această săptămână, Primăria Sibiu, prin firma contractată DD Chim SRL, va efectua o nouă acțiune de dezinsecție împotriva țânțarilor, precum și una de combatere a rozătoarelor în municipiul Sibiu:

 

  • În perioada 26-29 august se vor pulveriza substanțe împotriva țânțarilor pe o suprafață de 3.085.787 mp, în parcuri și în zonele verzi, pe malurile râurilor și pârâurilor, în spațiile verzi din curțile unităților de învățământ, în Cimitirul Municipal și în Grădina Zoologică. Substanța utilizată este Exit 100 EC, nu prezintă pericol pentru populație, fiind avizată de către Ministerul Sănătății. Totuși persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat.
  • În perioada 26-31 august va avea loc o nouă campanie de deratizare pentru combaterea rozătoarelor. Substanțele raticide vor fi amplasate în cutii speciale, marcate corespunzător, în zonele verzi, în cele de blocuri și în aproprierea platformelor de colectare a deșeurilor menajere, în piețe și în unități de învățământ. Deținătorii de animale de companie sunt rugați să ia toate măsurile pentru a preveni intoxicațiile accidentale prin ingerare.

În cazul condițiilor meteo nefavorabile, acțiunile vor fi prelungite sau decalate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*