Povestea celor 7 frați pitici din Maramureș, de la Auschwitz la Sibiu

Astra Film Cinema abordează un subiect pe care istoricii Holocaustului nu l-au dezbătut îndeajuns: ce a însemnat pentru șapte frați pitici din Rozavlea (Maramureș) momentul în care naziștii au năvălit în Europa, ei fiind nu numai pitici, ci și evrei?Actorul Warwick Davis, cunoscut mai ales datorită rolului din seria Harry Potter, prezintă povestea familiei Ovitz, de la spectacolele de succes susținute de cei șapte frați la torturile experimentale la care au fost supuși în ceea ce s-a numit „grădina zoologică a doctorului Mengele” de la Auschwitz.

Oamenii care aveau vreo diformitate fizică au devenit o obsesie pentru naziști. Ei au vrut să creeze o nouă rasă superioară și să-i elimine pe cei care nu se încadrau în standardele lor. În cazul familiei Ovitz, ceea ce ar fi trebuit să-i condamne la moarte s-a dovedit a fi de fapt o portiță de scăpare. Au ajuns la Auschwitz pentru că erau evrei, dar au reușit să scape de exterminare pentru că erau pitici. Mai întâi, au fost cobai pentru experimentele lui Mengele, iar mai apoi s-au folosit de talentul lor artistic pentru a fi lăsați în viață. Coșmarul s-a încheiat la opt luni după sosirea lor în lagăr, odată cu desființarea acestuia.

the seven dwarfs of auschwitz 1

Filmul „Cei 7 pitici de la Auschwitz”, povestea singurei familii care a supraviețuit intactă în lagăr, va fi proiectat joi, 17 martie, de la ora 19.00, la Astra Film Cinema (Piața Mică nr. 11). Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*