Povestea Elsei, salvatorul patruped de la ISU Sibiu

De Ziua Mondială a Animalelor, pompierii sibieni ne-0 prezintă pe Elsa, colega lor patrupedă specializată în Căutare-Salvare Urbană.

Elsa este, de mai bine de trei ani, un membru important al echipei pompierilor sibieni.
”Colegul nostru, Plt. Ionuț Sabou este cel care se ocupă de Elsa, de când avea 4 luni și a intrat în echipa pompierilor. S-a născut la Centrul Chinologic Sibiu, din doi câini “polițiști” de rasă ciobănesc belgian malinois, Adala și Miz.
Elsa este unul dintre puținii câini care s-a antrenat intens și s-a specializat pe acțiunea de Căutare-Salvare Urbană, pe care alături de Plt. Ionuț Sabou, au promovat-o cu nota 10.”, explică reprezentanții ISU Sibiu.
Cuplul chinologic, format din Plt. Ionuț Sabou și Elsa, au participat la numeroase exerciții de Căutare-Salvare, iar misiunile au fost îndeplinite cu succes.
”Este o mare bucurie pentru noi că Elsa face parte din familia pompierilor ISU Sibiu și că ne ajută să salvăm vieți!”, spun pompierii sibieni, care recunosc faptul, că fără sprijinul colegilor patrupezi, misiunile lor ar avea, de cele mai multe ori, un deznodământ tragic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*